Film i TV

peglanjeeee

Aside Banners

Vikend kino report: Ono što smo znali već – Avengersi porušili sve rekorde, zasjeli na tron

Piše , Objavljeno

Navikli smo posljednjih nekoliko tjedana na utrške od dvadesetak-tridesetak milijuna dolara. I onda je došao potres zvan Avengers: Infinity War koji je porušio sve pred sobom, zasjeo na prvo mjesto sa zaradom od 250 milijuna dolara na američkom tržitšu i 630 milijuna svjetoširoko! Većina ostalih filmova je zaronila upravo zbog ovog jer su svi, pa i njihova baka, išli gledati nove Osvetnike.

.

Čak se i Black Panther vratio u top 5 pa je ovaj vikend proletio u znaku Marvela.

Titulu filma s najunosnijim premijernim vikendom dosad je imao Star Wars: The Force Awakens s 247.9 milijuna dolara, ali su ga Iron Man, Spider-Man i društvance preskočili za 2 milijuna. I to još su u pitanju samo procjene, prave brojke stižu sutra ujutro (po našem vremenu) pa je moguće da brojka bude i koji milijun veća.

Na međunarodnom tržištu, Infinity War je ugrabio brutalnih 380 milijuna dolara, a neki od nas su u toj brojci sudjelovali i dvaput.

Učinite si uslugu i pogledajte ovaj film dok je vruće i pokušajte izbjeći sve moguće spoilere. Što manje znate o samoj radnji, to bolje.

Najbolje od svega (po Marvel i Disney) – film još nije imao rusku i kinesku premijeru.

Na drugom mjestu je jedno od pozitivnijih iznenađenja godine – horor Johna Krasinskog A Quiet Place s novih 10.5 milijuna dolara – što znači da mu nedostaje još koji milijun do 150 milijuna. Sasvim fino za film čija pretpremijerna marketinška strategija gotovo i nije postojala.

a quiet place

Na trećem mjestu je komedija Amy Schumer “I Feel Pretty” s 8.1 milijun dolara. Bilo bi i više, ali… Avengersi!

.

Na četvrto mjesto je zaronio Rampage s The Rockom i divovskim vukovima, gorilama i ostalim beštijama. Producenti su znali što će se dogoditi kada Marvelova zvijer izađe pa su premijeru požurili koji tjedan – što se pokazalo dobrom odlukom. Ovog vikenda samo 7.1 milijun dolara za The Rocka.

rampage

Na peto mjesto je skočio Black Panther (s prošlotjednog osmog) – novih 4.38 milijuna dolara je podebljalo konto filma na domaćem tržištu. Sada se ta brojka sjaji na 688 milijuna dolara. Brate!!! Nas čudi što je film toliko dugo ostao na ljestvicama da je dočekao idući Marvel film.

Idući vikend? Koga briga što izlazi, Marvel je i dalje prvi.

TAGOVIavengers box office Filmovi infinity war kino kino blagajne vikend kino report zarada

Komentiraj