Film i TV

Banner 300

Vikend kino report: otkud svijetu pare – rekordi stalno padaju, sada ih porušili i novi Incrediblesi

Piše , Objavljeno

Disney i Pixar toliko zadovoljno trljaju ruke da su već dobili žuljeve u ovoj priči. Incredibles 2 je film koji je postavio novi rekord za sve animirane projekte ikad, ali to nije sve!!!

Osim najboljeg otvorenja za animirani film, Incrediblesi su bez problema upali u deset najboljih otvaranja za sve filmove ikad – neovisno o žanru i tehnici.

Prije dvije godine je rekord za animirane filmove postavio Finding Dory sa 135 milijuna dolara. Tako to ide, hit prvi film i onda nastavak uzme sve dolare, što potpuno ima smisla i zato u Tvornici snova štancaju te nastavke kao da nema sutra. Finding Dory se maknuo s trona i mjesto prepustio novom kralju, Incrediblesi su zaradili 180 milijuna dolara, a to znači da su preskočili i Captain Americu: Civil War i sada se nalaze na osmom mjestu najboljih otvaranja svih vremena na američkom tržištu.

Na međunarodnom tržištu su zaradili 51.5 milijuna dolara. Veličanstveno. Zarada će biti brutalna kada film stane s prikazivanjem u kinima. Mi idemo na dječju matineju. Čudno bude kad veliki bradati likovi gledaju animirane s hrpom dječurlije od kojih ih je pola na nekom rođendanu dobilo previše šećera i više skrolaju mobitele nego što gledaju ekran, ali hej – u pitanju je Pixar i u pitanju je ušteda od dvadesetak kuna. #iditenamatineje

Na drugom mjestu je Ocean’s 8 – pad se uvijek očekuje u drugom vikendu prikazivanja, ali Sandra Bullock, Anne Hathaway i ostatak profesionalnih pljačkašica je pao za više od 50 posto i zaradile su svega 19.5 milijuna dolara. Možda bi se braći Warner više isplatilo da su stvarno zaposlili neke pljačkašice da ukradu neke novce, zaradili bi više.

Na trećem mjestu je komedija Tag o vječnoj igri lovice s finom glumačkom postavom koja je zaradila 14.6 milijuna dolara te tako malo nadmašila očekivanja. Po zaradi film uspoređuju s War Dogs i Sex Tape filmovima pa evo – vidite zanima li vas ovakvo nešto. Mi ćemo čekati da Internet odradi svoje. *wink wink*

Na četvrto mjesto je pao Solo – film iz Star Wars franšize koji smo čak i mi pogledali (mini recenzija: zabavno ostvarenje koje nije za SW fanatike jer će biti razočarani kao kada je Captain Kirk u trećem filmu odlučio napasti Kardashianice). Zarada od 9.3 milijuna eura pade i tako se Solo približava domaćem utršku od 200 milijuna dolara. Nije katastrofa kao što se mislilo, ali nije baš ni razlog za veselje.

solo a star wars story

Na petom mjestu se još uvijek kandžama drži Deadpool 2 s novih 8.8 milijuna dolara. Jedva čekamo treći dio.

Idući tjedan u američka kina stiže i Jurassic World: Fallen Kingdom – što znači da će Incrediblesi teško održati ovakvu dominaciju nad konkurencijom.

TAGOVIbox office film incredibles kino ulaznice vikend kino report zarada

Komentiraj