Film i TV

we will rock you

Aside Banners

Vikend kino report: Rami Malek kao Freddie Mercury na vrhu box officea, noviteti vladaju

Piše , Objavljeno

Prvi put od veljače da su prva tri filma na box officeu proteklog vikenda redom nova izdanja.

Na vrhu je Bohemian Rhapsody, Mercuryjeva priča koja je zaradila bezobraznih 50 milijuna dolara. Produkcija filma je bila ispunjena problemima, ovo je samo potvrda da se sve isplatilo. Očekivano, više od 78 posto publike je starije od 25 godina. Na međunarodnom planu film je zaradio 72.5 milijuna dolara, a još tek treba otvoriti na 14 tržišta. Uspješna priča za producente, ali i Rami Maleka kojem će ovo biti savršena odskočna daska za put na popis holivudskih A glumaca.

.

Na drugom mjestu se fino proveo The Nutcracker and the Four Realms, barem u premijernom vikendu. 20 milijuna je pristojna zarada iako se očekivalo više od ove Disneyeve ekranizacije. Kritičari baš i nisu presretni, Metacritic je izračunao prosjek od 38 dok Rotten Tomatoes daje ocjenu publike od 41 posto. Sumnjamo da će dočekati kraj idućeg vikenda tako visoko.

.

Na trećem mjestu se nalazi Nobody’s Fool. Komedija Tylera Perryja s Tiffany Haddish je zaradila 14 milijuna dolara, a većina publike je bila ženska. Film bi mogao biti sleeper hit kao što to često zna biti s Perryjevim filmovima iako mi baš i nismo fanovi.

.

A Star Is Born nastavlja ubirati bijesne novce, u petom vikendu prikazivanja i dalje vozi jako s novih 11.1 milijuna dolara. Domaća zarada već iznosi 165 milijuna dolara, ali ćemo vidjeti kako će se kroz idući tjedan nositi s još jednom glazbenom dramom na repertoaru – jer Bohemian Rhapsody će sigurno uzeti značajan dio gledatelja.

Na petom mjestu se nalazi Halloween s 11 milijuna dolara. Pad je očekivan s obzirom da se radi o filmu koji je vremenski osjetljiv te je usko vezan uz američki najdraži blagdan – onaj Noći vještica. Noć vještica je prošla sredinom prošlog tjedna pa ima smisla da su kinoposjetitelji bili manje zainteresirani za Michaela Myersa tijekom vikenda.

Nadolazeći vikend bi mogao biti zanimljiv. Dr. Seuss’ The Grinch dolazi u kina baš kao i The Girl in the Spider’s Web, a najviše potencijala za iznenađenje vidimo u J.J. Abramsovom Overlordu – zombiji i nacisti, what’s not to like?

.

TAGOVIbohemian rhapsody box office film filmska zarada kino kino blagajne queen vikend kino report

Komentiraj