Film i TV

tvornica novaca zvana disney

Aside Banners

Vikend kino report: Remake Kralja lavova najuspješniji Disneyev film u prvom vikendu, a Avengers: End Game srušio najveći rekord

Piše , Objavljeno

Da će Kralj lavova ubiti kino blagajne u svom prvom vikendu, znali smo još prošle godine kada ga je Disney najavio, no ovakvome uspjehu sigurno se nisu ni sami nadali. Mnogima najdraži Disneyev animirani film je sa svojim remakeom u prvom vikendu zaradio 185 milijuna dolara što ga je stavilo na drugo mjesto box officea ove godine, ispred kojeg se nalazi samo Avengers: End game, te na deveto mjesto na sveukupnoj ljestvici.

Screenshot_1

No, Kralj lavova prešišao je rekorde u vlastitoj kući te tako zauzeo prvo mjesto najuspješnijih filmova u Disneyevoj produkciji u vikendu otvaranja, mjesto koje je od 2011. držao drugi dio Harry Pottera. Harry Potter and the Deathly Hallows je tada zaradio $169,189,427 te je držao 14. mjesto na box office rekordu.

Drugi, još impresivniji rekord ovoga vikenda napravili su Marvelovi Avengersi (još jedno slavlje za Disney) jer je End Game službeno prestigao Avatar i postao najuspješniji film svih vremena sa zaradom od 2,789.2 milijarde dolara! O ovome rekordu pisat ćemo nešto kasnije, a sada se vratimo na filmove od ovog vikenda.

Na drugom mjestu box officea se nalazi Sonyev Spider-Man: Far from Home s 21 milijuna dolara što znači da je film u svom trećem vikendu na sramežljivih 320 milijuna dolara.

Treće mjesto zauzeo je Disneyev i Pixarov Toy Story 4, uzimajući novih 14.6 milijončića u blagajnu. Film je na međunarodnoj razini uprihodio još 25,8 milijuna dolara čime je postao peto najveće Pixarovo izdanje u svijetu.

toy story 4

Na četvrtom mjestu nalazi se Paramountov Crawl koji je pao za 50% i ovog vikenda zaradio 6 milijuna dolara, a sveukupno u 10 dana od premijere tek 24. U usporedbi s Disneyevim gigantima- sitnica, jel’ da?

Listu ćemo zaokružiti s petim mjestom i Universalovim filmom “Yesterday” koji je sa zarađenih 5 milijuna ovoga vikenda pao tek za 24%, podižući svoju domaću zaradu na 57.5 milijona dolara.

Sve u svemu, zanimljiv vikend pun razno raznih rekorda, a ostaje nam vidjeti koliko će Kralj lavova još rasti. Ovog vikenda dolaze nam tri nova naslova- Skin, Step Up: Year of the Dance i Iron Sky: The Coming Race, ništa prezvučno tako da vjerujemo da će Simba biti kralj i sljedećeg vikenda.

TAGOVIavengers endgame disney kralj lavova vikend kino report