Film i TV

keš mani

Banner 300

Vikend kino report: Shazam! opet prvi, DC počeo dobro kuhati, a Hellboy se malo prepekao

Piše , Objavljeno

Evo. DC je počeo pumpati hitove uz skoro desetljeće zaostatka za Marvelom, ali u konačnici to nije ni bitno jer ionako filmski studiji žive za sadašnjost te budućnost. Shazam! je u drugom tjednu prikazivanja, a već je drugi vikend proveo na vrhu te je tako nadvisio neke novitete koji su mu bili prijetnja u borbi za tron.

shazam

Zachary Levi u crvenom odijelu je Warner Brosu donio novih 25.1 milijun dolara pa tako domaća zarada stoji na skoro 95 milijuna, a izvan granica US of A je zaradio 35.9 milijuna dolara. Sve u svemu, budućnost Shazama! izgleda jako dobro uzevši u obzir da dosadašnja globalna zarada iznosi 258.8 milijuna dolara, a sigurno je da tu neće stati.

Novitet Little je završio na drugom mjestu s 15.5 milijuna dolara, što je sasvim OK za komediju čiji su troškovi produkcije bili svega 20 milijuna dolara. Little je klasična komedija “klinac i odrasla osoba se zamijene za tijela”, a s crnačkom glumačkom postavom je unijela malo raznolikosti u već dobro poznati “žanr”.

.

Na trećem mjestu je Hellboy koji je startao debelo ispod očekivanog debija od 20 milijuna. Sa samo 12 milijuna dolara na računu i hrpom negativnih kritika, male su šanse da će u idućim tjednima prikazivanja ovaj film postići nekakav značajan uspjeh.

hellboy film

Na četvrtom mjestu je horor prema romanu Stephena Kinga – Pet Sematary. 10 milijuna dolara u drugom tjednu prikazivanja je tu, pozitivne kritike su također tu, ali publika ususret Uskrsu želi neke pozitivnije teme (i očekivano – superjunake).

pet sematary

U top 5 filmova po zaradi na američkom box officeu je još opstao Dumbo s novih 9.18 milijuna dolara. Globalna ukupna zarada iznosi 267 milijuna, što je dobar uspjeh ako se uzme u obzir dojam koji je film ostavio na publiku kao puno mračnije tumačenje originala jer… Tim Burton.

Ono što nas je začudilo je plasman novog stopmotion filma iz animacijskog studija Laika. Studio zaslužan za Coraline, Boxtrolls i Kubo and the Two Strings nam je pripremio film Missing Link o saskvaču koji traga za jetijima, očekivala se zarada od desetak milijuna dolara, ali je film završio vikend sa svega 5.8 milijuna. Ovo je najgori premijerni vikend za bilo koji film iz Laika radionice, ali mi ćemo ga svejedno gledati jednom kad dođe u naša kina.

.

Od značajnijih izdanja koji otvaraju ovog tjedna vrijedi izdvojiti horor The Curse of La Llorona, ali svi znamo da se čeka idući tjedan i dolazak Avengersa u kina. Idući tjedan nitko nema šanse.

avengers endgame

TAGOVIbox office film filmska zarada kino vikend kino report

Komentiraj