Film i TV

netko je odskočio, netko se poskliznuo

Aside Banners

Vikend kino report: ‘Shazam!’ uvjerljivi pobjednik, a ‘Captain Marvel’ se još uvijek drži u top 5

Piše , Objavljeno

Vikend u kinima odigrao se uglavnom očekivano gdje je superjunak Shazam! u izdanju Warner Brosa i New Linea sa 53.4 milijuna dolara, uvjerljivo osigurao prvo mjesto na domaćem i svjetskom tržištu, dok je Paramountovo izdanje Pet Sematary na drugom mjestu s duplo manjom zaradom.

Osim što je zaradio nešto više od očekivanog, Shazam! je dobro prihvaćen i od strane kritičara i publike koja je filmu dala ocjenu “A”. Međunarodno, film je utržio 102 milijuna dolara, ukupno ostvarujući 160+ milijuna u prvom vikendu.

Ako je sudeći po Marvelovom ‘Ant-Man-u’ koji je u prvom vikendu zaradio 57.2 milijuna, Shazam! bi mogao samo u Americi zaraditi 160 milijuna u sljedećih par vikenda. Makar dok ne izađu Avengersi.

Na drugom mjestu, Paramountov Pet Sematary ostvario je oko 25 milijuna dolara, što je u skladu sa studijskim očekivanjima za proizvodnju od 21 milijun dolara. Na međunarodnoj razini, Pet Sematary je zasad prikazan na 46 tržišta, što gdje je zaradio 17,3 milijuna dolara, ukupno ostvarujući 43 milijuna dolara. Ovaj rezultat stavio je film na drugo mjesto po zaradi u prvom vikendu kada je u pitanju adaptacija Stephen Kinga. Ispred njega samo je hitčina iz 2017 ‘It’. Publika je Pet Sematary ocijenila s “C +”. Srednja žalost.

Uzevši brončanu medalju, Disneyev Dumbo je pao za -60% u drugom vikendu, a produkcija koja je koštala 170 milijuna dolara se muči sa zaradom budući da film nije uspio ostvariti očekivanu zaradu (do sada 214 milijuna dolara globalno).

Universalov ‘Us’ nalazi se na četvrtom mjestu, u svom drugom vikendu prikazivanje te izgleda da mu je Pet Semetary ipak ukrao kojeg gledatelja jer je pao za 58%. Film je do sada zaradio 216 milijuna u Americi i međunarodno, a našao se i u top 5 horor filmova s oznakom R (zabranjen za mlađe od 17 bez pratnje).

Disneyev captain Marvel još je prošli tjedan prešao milijardu dolara, a ovaj vikend je još malo pospremio u džep te sada broji 1,037 milijarde što ga stavlja među top 30 najuspješnijih filmova, ako uzimamo u obzir isključivo zaradu.

U četvrtak izlazi Lionsgateov Hellboy pa ćemo vidjeti koliko će pomrsiti račune trenutnim vikend liderima.

TAGOVIhellboy shazam top 5 vikend kino report

Komentiraj