Film i TV

pare

Aside Banners

Vikend kino report: Slab vikend, ali Alita s ogromnim očima je prva

Piše , Objavljeno

President’s Day vikend Ameri slave odlaskom u kino. Bar je tako bio slučaj prošle godine kada su svi (pa i njihova baka) gledali Black Panthera i ostale filmove te donijeli filmskoj industriji zaradu od 270 milijuna dolara. Tu zaradu je donijelo prvih 12 filmova na listi, a ove godine prvih 12? Svega 109.1 milijun dolara.

Na prvom mjestu je Alita: Battle Angel, film Roberta Rodrigueza i Jamesa Camerona. Čemu podbacivanje kad je jasno da se radi o potencijalnoj hitčini? Prosječne recenzije koje hvale izgradnju novog SF svijeta, ali narativ izjednačavaju sa palačinkom koju si prerano pokušao okrenuti na drugu stranu pa dobiješ nered koji ne možeš prepoznati i ne želiš jesti.

.

Nama se ni dizajn glavnog lika ne sviđa, a i ime je malo nezgodno. Previše dobivamo Roger Rabbit/Space Jam vibe u 3D-u. Film je zaradio 27.8 milijuna, stajao je 170 milijuna dolara, a neki izvori govore kako bi film trebao upecati 500 milijuna dolara na globalnoj pozornici kako bi se pokrili svi troškovi. Izgleda nemoguće, pogotovo nakon ovakvog premijernog vikenda. Na međunarodnom tržištu, film je već zaradio 94.3 milijuna dolara, a 22. veljače otvara i u Kini i Japanu pa se možda približe voljenoj cifri od pola milijarde.

Na drugom mjestu se nalazi The LEGO movie 2: The Second Part koji nije previše potonuo u odnosu na prošli vikend te je zaradio 21.2 milijuna dolara.

lego movie 2

Na trećem mjestu se nalazi romantična komedija Isn’t It Romantic s Rebel Wilson u glavnoj ulozi. 14.2 milijuna dolara je pristojan novac za jednostavan film bez puno efekata, kaskadera i glumačkih zvijezda.

.

What Men Want je pao na četvrto mjesto sa zaradom od 10.9 milijuna dolara. “Ženska verzija” onog filma s Mel Gibsonom kad zna što žene misle je razapeta na sve strane, kritika je pokopala film, a publika isto nije daleko od toga. Iako nam IMDb nije najrelevantnija stranica za stvaranje mišljenja, njihov sustav ocjenjivanja jasno daje do znanja što možete očekivati od filma. 4.1 je ocjena tamo. Nije bajno.

Na petom mjestu se nalazi Happy Death Day 2U, nastavak Happy Death Daya koji je zaradio svega 9.8 milijuna dolara. Pristojnu premisu je ukenjao izvedbom, ali Blumhouse će opet zaraditi. Horori prolaze, samo se za ovu produkciju očekivalo znatno više novca na blagajnama.

U američka kina ovog vikenda stiže How To Train Your Dragon: The Hidden World. Očekujemo novog kralja na tronu.

.

TAGOVIalita box office film filmska zarada james cameron video vikend kino report

Komentiraj