Film i TV

solo, ali ne i usamljen

Aside Banners

Vikend kino report: Solo otvorio mlako, Avengersi i Deadpool se ne daju

Piše , Objavljeno

Solo došao u kina u Milenijskom sokolu, Deadpool i dalje pegla, a neki ljudi tek sad idu gledati Avengerse – evo kako je prošao vikend na kino blagajnama!

Već smo prošlog tjedna saznali da je Solo: A Star Wars Story najskuplji film iz Star Wars franšize dosad – a to sve zahvaljujući disfunkcionalnom procesu snimanja koji je zahtijevao brojne prepravke, satove glume za glavnog glumca i naposljetku i promjenu redatelja.

U Americi je Memorial day, znaš njih i njihove praznike – uvijek neka drama, uvijek neko slavlje, uvijek se ne radi i kino je posjećenije nego ikad. Ovaj put nije bilo baš tako.

Solo je otvorio mlako, samo 83.3 milijuna dolara u tri dana vikenda. Možda je stvarno prerano izbaciti još jedan Star Wars film samo pet mjeseci nakon prethodnika. A možda je konkurencija odvukla masu gledatelja – Avengersi i Deadpool nisu male ribe.

.

Idući istinski veliki blockbuster stiže u kina tek 22. lipnja u obliku Jurassic Worlda u epizodi Fallen Kingdom, ali dotad bi Solo već nekoliko puta mogao izgubiti bitku.

Na međunarodnom tržištu isto nije bajno – film je zaradio svega 65 milijuna dolara, a od većih tržišta još nije otvorio jedino u Japanu (a ni kod nas, sumnjamo da će mu naših 20 kuna puno pomoći).

Samo za referencu – Rogue One je na međunarodnom tržištu otvorio 135 milijuna dolara. Možda ova ideja sa spin-offima i nije bila baš najbolja.

Deadpool i dalje grabi na drugom mjestu, novih 42.7 milijuna dolara je sletilo u te crveno-crne džepove. 200 milijuna ukupne zarade je već prešišano, još ponedjeljak da prođe i čini se da bi film mogao dogurati i do 220 milijuna.

deadpool beckham

Na trećem mjestu su, sasma očekivano, Avengersi sa 17 milijuna dolara. A gle, svi smo ih već pogledali, ovo su samo oni smrtnici koji vjerojatno ni ne znaju da na kraju svakog filma treba ostati zauvijek na svojim mjestima jer ne znaš gdje se krije post-credit scena, ali eto – otišli su pogledati film jer su svi ranije otišli pogledati film.

thanos avengers infinity war

Na četvrtom mjestu je komedija za gospođe (sorry, ali Diane Keaton, Jane Fonda i ekipa ne ostavljaju prostora drugoj interpretaciji) pod imenom Book Club. Klub za knjiške moljce je zaradio 9.4 milijuna dolara i nastavlja s pristojnim rezultatima u periodu nakrcanom CGI efektima, svemirskim brodovima i superjunacima.

Na petom mjestu se nalazi Life of the Party s 5.1 milijunom dolara. Nije spektakularno, ali uskoro bi Solo mogao biti na ovom mjestu kad žešće zaroni idući vikend.

Idući vikend? Ništa posebno ne otvara – klasični Johnny Knoxwille o komediji o ludom lunaparku pod imenom Action Point. Top tri bi mogao ostati neugrožen.

TAGOVIbox office film filmska zarada kino solo star wars vikend kino report

Komentiraj