Film i TV

šteta

Aside Banners

Vikend kino report: Solo zapeo – i dalje prvi iako nam ubijaju Star Warse, Deadpool i Avengersi i dalje pri vrhu

Piše , Objavljeno

Solo: A Star Wars Story. Disneyev projekt, još jedan korak u teritorij Star Wars spin-off svemira čiji je očiti cilj pretrpavanje blagajne. Negdje je krenulo krivo. Nije bilo previše iznenađenja ovaj vikend, znali smo da će Solo pasti, ali pad zarade od 65% je poprilično strm i jak, čak ni svi potisnici Millenium Falcona ne mogu spasiti stvar.

solo a star wars story

Na prvom mjestu je Solo i dalje, ali sa samo 29.9 milijuna dolara. U deset dana prikazivanja na američkom tržištu, priča o Han Solu i njegovim pustolovinama u dalekoj galaksiji je uspjela zaraditi nešto manje od 150 milijuna dolara. Teško nam je svaki put spomenuti tu činjenicu, ali Solo je Star Wars film s najvećim budžetom dosad – 250 milijuna su upucali u sve vene ovog filma. Kombinacija američkog box officea i onog ostatka svijeta je preška 264 milijuna dolara tako da su budžet pokrili. Tužno, očekivalo se puno više, očekivala se masna zarada.

Na drugom mjestu se još uvijek u uskom crveno-crnom odijelu šepiri Deadpool. Novih 23.3 milijuna dolara za omiljenog nam plaćenika, u trećem tjednu emitiranja je zaradio preko 250 milijuna, a skupit će se još koji milijun. Na međunarodnim tržištima (sve što nije Amerika jer Amerika je centar svijeta jel’) film je završio na prvom mjestu s 41.5 milijuna dolara. Bravo!

deadpool 2

Na trećem mjestu je drama o preživljavanju prigodno nazvana Adrift s 11.5 milijuna dolara. Mladi par se susreće s jednim od najgorih uragana u zabilježenoj povijesti. Čuli smo već za ovakve priče, nismo očekivali previše od filma, ali je pristojno zaradio, ocjene su solidne, mogli bismo pogledati ovo ostvarenjce – ovakvi filmovi se uvijek mogu pogledati. U nekom ranijem terminu kad nije gužva, poslijepodne uz film i kokice. Večeri ipak čuvamo za blockbustere. Ne za Solo: Star Wars priču.

.

Avengersi su završili prošlog vikenda na četvrtom mjestu. Svi smo pogledali već ovaj film, ne znamo više ni što reći osim da je film zaradio 10.3 milijuna dolara što ga dovodi do bijesnih 642 milijuna u Americi. Bolestno.

Na petom mjestu su gospođe Diane Keaton, Jane Fonda i ekipa u filmu Book Club. Odličan pokušaj nuđenja različitog sadržaja od onog koji sada preplavljuje kina. Umjesto akcije, Hollywood veteranke u dramici. Novih 6.8 milijuna dolara, ukupno 47 milijuna. Fino za malen film.

Idući vikend gledamo potencijalni hit – Ocean’s 8, nastavak sage o Oceanovima, samo što su ovaj put sve dame. U rotaciju također dolazi i Hotel Artemis koji je pokupio premisu od John Wicka o hotelu za plaćenike i kriminalce, ali nam to uopće ne smeta. Možda iznenadi. Nadamo se da hoće.

.

A gdje ste vi proteklog vikenda utrošili svoje kino kune?

TAGOVIbox office film Filmovi filmska zarada kino kino blagajne vikend kino report zarada

Komentiraj