Film i TV

filmići i parice

Banner 300

Vikend kino report: Sonic odjurio do rekorda, čini se da je redizajn brzog ježa bio pun pogodak!

Piše , Objavljeno

Zarada ne mora previše značiti, ali nekad pomaže u odluci koja je sve teža u posljednje vrijeme – odlučiti što gledati. Zarada na američkim kino blagajnama puno govori – pogotovo ako želiš izabrati favorite publike.

Sjećaš se prvog trailera za Sonica. Imao je previše zubiju i čudne oči. Internet se pobunio. Mislimo… Pogledaj ovo samo.

sonic

Toliko se pobunio da je film stavljen na hold dok se maleni brzi jež ne redizajnira kako bi bio prihvatljiviji fanovima i svim drugim živim bićima s očima.

Inače je scenarij sljedeći: ako je film u nekakvom produkcijskom paklu, teško da će se izvući iz njega.

Sonica boli briga. Maskota SEGA konzola se vratila brža i jača nego ikad. 57 milijuna dolara za tri dana vikenda i prvo mjesto na box officeu. S tim kešom je postao najunosniji film temeljen na videoigrama. Dosad je taj rekord držao Detective Pikachu izdan prošle godine. Drago nam je da filmovi inspirirani gaming popkulturnim sadržajima iz našeg djetinjstva napokon postaju dobri.

Čak su i recenzije super. Publika filmu daje ocjenu “A”, a na Rotten Tomatoesu publika daje ocjenu 95% (dok su kritičari nešto stroži s ocjenom od 63%, ali to su kritičari, oni su plaćeni da budu nesretni).

U Americi je ovog ponedjeljka i Presidents’ Day (štogod to bilo), a to znači da će se vikend zarada Sonica dodatno podebljati.

Na drugo mjesto su skliznule Birds of Prey – točnije “onaj film s Harley Quinn”. Isto kažu da je film zabavna vožnja, zaradio je 17.1 milijun dolara tijekom tri dana vikenda.

Na trećem mjestu se nalazi horor Fantasy Island sa zaradom od 12.4 milijuna dolara, publika nije baš najsretnija, a oni nesretni ljudi s Rotten Tomatoesa (kritičari jel) su mu dali 9%.

Na četvrtom mjestu je romansa iz Universalovog laboratorija. The Photograph u kojem glume Lakeith Stanfield i Issa Rae, ocjene su bolje od Fantasy Islanda, a u pitanju je potpuno drukčiji film. Malen, simpatičan, potencijalno cheesy, ali ćemo ga gledati. Zaradio je 12.27 milijuna dolara tako da nije bio daleko ni od trećeg mjesta. Vidjet ćemo što ovaj ponedjeljak u američkim kinima nosi, nadamo se da će Photograph prestići Fantasy Island. Jer eto… Volimo Issu i Lakeitha.

Na petici se nalaze Bad Boys for Life, jedno vrhunsko kino iskustvo koje preporučamo svakom tko je u bilo kojem trenutku života volio Will Smitha i/ili Martina Lawrencea. Vrhunska akcija, ne treba ti predznanje, samo idi gledati – kao što je to napravio velik broj gledatelja ovog vikenda u američkim kinima te tako filmu donio dodatnu zaradu od 11.3 milijuna dolara.

TAGOVIbox office film filmska zarada kino vikend kino report