Film i TV

it's back

Aside Banners

Vikend kino report: Spider-Man više nije na vrhu, Vrisak mu preuzeo prvo mjesto

Piše , Objavljeno

Izvor: Youtube Screenshot

Spider-Man i dalje ruši rekorde, usprkos pandemiji, ali se Vrisak franšiza vratila u svom petom ostvarenju.

Film je zaradio oko 30.6 milijuna dolara na sjevernoameričkom box-officeu iako su očekivanja postavljena negdje oko cifre od 25 milijuna dolara. Spider-Man je tako ispustio prvo mjesto na američkim blagajnama po prvi put nakon premijere.

Prevelika pauza je bila između posljednjeg Vriska i ovog novog, nismo puno očekivali, ali su pristojne recenzije odradile svoje. Film drži ocjenu od 75% na Rotten Tomatoesu – što je za horor i više nego dobro. Siječanj inače nije baš neki vruć mjesec (see what we did here?) za kino dvorane, ali horor će zauvijek ostati pouzdan žanr za filmske studije. Na uloženih 25 milijuna dolara, zarađenih 30.6 milijuna dolara nije ogroman uspjeh, ali je solidna zarada za početak godine, tek je zagrijavanje, možda se kroz godinu ponovi još kakav Spidey.

Na drugom mjestu je Spider-Man: No Way Home, zaradio je 20.8 milijuna dolara, a u Americi je ponedjeljak također blagdan tako da se očekuje i još veća zarada. Spider-Man je došao na četvrto mjesto najunosnijih filmova na američkom tržištu sa 698.7 milijuna dolara, a ispred njega su samo Avatar, Avengers: Endgame i Star Wars: Episode VII – The Force Awakens.

Public Enemy #1, ali box office zarada #2

Na trećem mjestu dolazimo do nešto većeg pada u zaradi – animirani film Sing 2 je zaradio 8.3 milijuna dolara, ovaj mjuzikl je dosad zaradio 215.7 milijuna dolara na globalnom tržištu u posljednjih 4 tjedna prikazivanja.

Triler The 355 je na četvrtom mjestu sa zaradom od 2.3 milijuna dolara. U drugom tjednu prikazivanja film je razočarao usprkos dobroj glumačkoj postavi. Jessica Chastain, Lupita Nyong’o, Penelope Cruz i Diane Kruger ipak nisu bile dovoljan mamac za publiku. Sve što trebaš znati o ovom filmu je sažeto u rečenici jedne od recenzija: “Prosječni akcijski film je kino-ekvivalent okupljanja najboljih vozača Formule 1 kojima daš ključeve Yuga.”

Moramo dodati kako nam je jako drago što su se kino-dvorane počele puniti pa možemo oživiti ovu rubriku Vikend kino reporta. Neka tako i ostane.

TAGOVIbox office film filmska zarada kino zarada scream Spider-Man vikend kino report vrisak