Film i TV

hitovi i pare

Banner 300

Vikend kino report: The Invisible Man u horor izdanju na vrhu box officea

Piše , Objavljeno

Završila je Oscar utrka, neki filmovi su doživjeli značaj porast broja gledatelja u kinima upravo zahvaljujući Oscarima (ponajviše pobjednik večeri Parazit), ali kao da se publika ponešto umorila, a distributeri i studiji su usporili broj izdanja.

Ovaj tjedan ne bismo izdvojili ništa kao “must see” iako se na prvom mjestu našao The Invisible Man s 29 milijuna.

Ovo je prvi horor hit ove godine, film ima ocjenu od 89% na Rotten Tomatoesu. Ako volite horore, možda mu trebate dati šansu. Na međunarodnom tržištu film je zaradio dodatnih 20.2 milijuna dolara. Sigurno je uspjehu filma pomogla i Elisabeth Moss u glavnoj ulozi koja se proslavila s Handmaid’s Tale, ali mi nekako navijamo da ju vidimo u romantičnoj komediji. Mislimo da ima potencijal nositi neko bezbrižno ostvarenje.

Na drugom mjestu se nalazi Sonic s novih 16 milijuna dolara. Ukupna zarada na američkom tržištu iznosi 128 milijuna što je samo 3 milijuna manje od utrška Lara Croft: Tomb Raider filma. I to je onaj s Angelinom Jolie, znaš taj plakat, znamo da znaš. Filmovi po video igrama donose dobre novce, veselimo se Unchartedu s Tomom Hollandom!

sonic 2

Na trećem mjestu se nalazi The Call of the Wild, ekranizacija istoimene knjige Jacka Londona s Harissonom Fordom i njegovim CGI psom u glavnoj ulozi.

Film je u drugom vikendu prikazivanja zaradio 13.2 milijuna dolara. Nakon 10 dana u kinima, zarađeno je 45.9 milijuna što je u redu, ali producenti se preznojavaju jer je budžet filma iznosio čak 135 milijuna dolara. To se odnosi samo na produkcijski budžet, tu ne ulaze marketinške akcije kojih je također bilo.

Na četvrtom mjestu je FUNimationov My Hero Academia, Heroes Rising s 5.1 milijunom dolara. Po Netflixu već vidimo da su anime naslovi iduća ogromna bitka u stvaranju sadržaja što se polako reflektira i na kino-dvorane.

Na petom mjestu su Bad Boys for Life koji se i dalje dobro drže s novih 4.3 milijuna dolara. Globalna ukupna zarada filma iznosi 406 milijuna dolara što će reći – da sasvim sigurno dolazi i četvrti dio!

bad boys will smith martin lawrence

Ovog tjedna premijeru će doživjeti Disney i Pixar suradnja Onward te košarkaška drama The Way Back s Ben Affleckom u glavnoj ulozi. Gledali bismo oboje jer nemamo život.

TAGOVIbox office filmska zarada vikend kino report