Film i TV

masno i strašno

Aside Banners

Vikend kino report: The Rock i divovske zvijeri na vrhu, ali horori podigli najviše prašine

Piše , Objavljeno

Na prvom mjestu američkog box officea pegla The Rock. Nije bilo ni sumnje. Film je zaradio 34.5 milijuna dolara, očekuje se da bi Rampage mogao još finu sumu nagrebati jer se najveći konkurent očekuje tek za dva tjedna u obliku Avengers: Infinity Wara. Avengersi su pomaknuli svoju premijeru ranije pa je i ovo čudo od CGI-festa moralo napraviti isto. To se reflektiralo i na rezultat. Uz budžet od 180 milijuna, malo smrdi, ali iskupit će se na međunarodnom tržištu.

.

U Kini je film u samo jednom vikendu zaradio 55 milijuna. To je to, prešli igricu, skužili što prolazi na azijskom tržištu. Mogli su nama dati koji milijun, mi bismo im to rekli i prije nekoliko godina, uštedili im muku i trud.

Na drugom mjestu je Paramountov hit – horor Johna Krasinskog (Krasinskija?) s njim i Emily Blunt u glavnim ulogama. Film je zaradio skoro 100 milijuna dolara u nešto manje od 10 dana prikazivanja, hitčina!

a quiet place

A Quiet Place je horor koji više pegla box office od Splita i The Conjuringa je ovog vikenda ubrao 32.6 milijuna dolara, da je bila još koja dvorana punija možda bi i The Rock gledao u guzicu ovom hororu. Paramount nije imao hit još od Star Trek Beyonda – a braćo i sestre, to je bilo sredinom davne 2016. godine.

Na trećem još jedan horor – Blumhouse produkcija opet rastura. Truth or Dare rasturio s 19 milijuna dolara. Po ciframa prva tri filma se vidi da se približava ljeto, a što će tek biti kad dođu Avengersi i ostali legit hitovi? Bojimo se i pomisliti.

.

Spielbergov Ready Player One je pao na četvrto mjesto sa zaradom od 11.2 milijuna. U 18 dana film je zaradio 115 milijuna dolara, zarada slična Last Airbenderu i Divergentu, što znači – nije baš sjajno, Spilberže. Na međunarodnom tržištu je situacija nešto bolje, film zaradio 360 milijuna dolara dosad. Mi smo isto pripomogli. Dvaput.

ready player one

Na petom mjestu je komedija Blockers koja i dalje fino pliva s novih 10.3 milijuna dolara.

Idući vikend samo Super Troopersi 2 vrijedni spomena, sumnjamo da će ugroziti top igrače od proteklog vikenda.

.

TAGOVIamerički box office box office film filmska zarada rampage the rock zarada

Komentiraj