Film i TV

<3

Aside Banners

Vikend kino report: Toy Story još jednom na vrhu, nostalgija i vrhunska animacija su moćni aduti

Piše , Objavljeno

Još jedan vikend iza nas, s hrpom novca u kino blagajnama – ali ipak ne onoliko koliko su neki računali.

Na vrhu liste je Toy Story 4. Još uvijek. Opet. Kako god želite frazirati. Toy Story je proteklog vikenda zaradio novih 58 milijuna dolara što je dovoljno za 240 milijuna u svega 10 dana prikazivanja. Nisu čak u pitanju ni slavni glasovi kao što su Tom Hanks, Tim Allen ili omiljeni dečko Interneta Keanu Reeves, ipak je ovo Pixarova tradicija i zapravo film od kojeg je sve započelo, čitava renesansa digitalne animacije i bijeg od tradicionalnih 2D Disney tehnika. Ako niste pogledali ovaj film, doprinesite zaradi filma na globalnom tržištu jer se stvarno isplati pogledati, čak i u sinkroniziranoj verziji ćete trebati pokoju maramicu.

.

Na drugom mjestu se smjestio horor Annabelle Comes Home – treći nastavak u Annabelle franšizi i šesti dio slagalice zvane Conjuring franšiza. Naivno se očekivalo ugrožavanje Toy Storyjeve vodeće pozicije, ali film je zaradio svega 20 milijuna dolara.

.

Na trećem mjestu je konceptualna romantična komedija Yesterday o kantautoru koji postane dio stvarnosti koja ne zna za Beatlese pa lik postane superzvijezda izvodeći Beatles pjesme kao svoje. Film je režirao dobro nam poznati Danny Boyle. Prava na Beatles katalog pjesama sigurno nisu jeftina pa se autori filma nadaju dobrom moneymaking nizu u kinima kako bi se film isplatio. Zasad je na računu s američke strane stiglo 17 milijuna. Inače se za filmove može puno toga predvidjeti ovisno o prvom vikendu prikazivanja, ali publika za ovaj film je nešto starija i ne trči u kino na premijeru pa bi film mogao dugo biti u kinima.

.

Na četvrtom mjestu je Aladdin s novih 9.3 milijuna dolara u šestom vikendu prikazivanja. Ovo je postao najunosniji film s Will Smithom, čak unosniji i od hita koji je redefinirao blockbustere – Dana Nezavisnosti.

aladdin

Moramo dodati kako su se Avengersi vratili u kina s nedovršenom izbrisanom scenom koja nije našla svoj put do konačnog reza kojeg smo gledali u kinima u travnju (i svibnju). Posve je jasno kako je ovaj potez odrađen kako bi se publika ponovno namamila u kina, tu je čak i poruka jednog od redatelja, a sve s ciljem kako bi se Avatar srušio s vrha liste najunosnijih filmova u povijesti. Neka, podržavamo. Kada bi došla ta verzija kod nas, naravno da bismo se nacrtali u kino naslonjačima. Nakon zarađenih novih 5.5 milijuna dolara, Endgame mora zaraditi još nekih 26 milijuna dolara kako bi svrgnuo James Cameronovu verziju Štrumfova s vrha.

avengers nebula endgame

Američki box office trpi znatno niže brojke od nekih ljetnih mjeseci u proteklih par godina, ali Lion King, Spider-Man te spin-off Brzih i žestokih sa The Rockom i Jasonom Stathamom bi mogao pogurati stvari u pravom smjeru.

TAGOVIavengers box office film filmska zarada pixar toy story vikend kino report