Film i TV

glasni antijunak prvi

Aside Banners

Vikend kino report: Vulgarni Deadpool fino zaradio, Avengersi i dalje jaki!

Piše , Objavljeno

Deadpool 2 ipak nije ponovio uspjeh prvog filma koji je postavio rekord zarade za film s ocjenom R (vulgarno, nije za najmlađe, ima psovki i krvi i seksa), ali je došao prokleto blizu.

Po prednarudžbi karata se činilo da će rekord pasti, ali se tijekom vikenda momentum malo izgubio i Deadpool 2 je zaradio “samo” 125 milijuna dok je prvi dio zaradio 132.4.

Publika je uglavnom oduševljena, prema ispitivanjima CinemaScorea Deadpool je dobio ocjenu A (iliti peticu), a publika se sastojala od 61 posto muškaraca i 39 posto žena.

Hoće li Deadpool ostati na vrhu, još se ne zna – u kina dolazi i Solo: A Star Wars Story koji bi mogao otkinuti značajan dio kolača, pogotovo zato što su u pitanju blockbusteri kojima bi nekoć primarna publika bili geekovi (mi!).

.

Na drugom mjestu se nalazi Avengers: Infinity War sa 28 milijuna dolara. Na prvi pogled malo za film takve titanske produkcije, ali moramo uzeti u obzir činjenicu da su gotovo svi koji su htjeli pogledati film to odradili u prethodna tri tjedna i donijeli zaradu od ukupnih gotovo 600 milijuna dolara u samo 24 dana prikazivanja. Globalna zarada filma je 1.81 milijarda dolara. Ovo je četvrti najveći film svih vremena, a na američkom tržištu treći – odmah iza Avatara i Titanica.

avengers infinity war

Na trećem mjestu se stvorio Book Club s finim debitantskim vikendom od 12.5 milijuna dolara. Odlična alternativa s Jane Fondom, Candice Bergen i Diane Keaton za sve ljude site superjunaka bi mogla zaraditi i više u nadolazećim tjednima kada dolazi još blockbustera.

.

Na četvrtom mjestu je Melissa McCarthy i njezin film Life of the Party (to se rimovalo) – s novih 7.7 milijuna dolara. Hoće li komedija nadmašiti brojku od 40 milijuna dolara na domaćem tržištu? Zasad zarada stoji na 31 milijun dolara.

Gabrielle Union i njezin film Breaking In su ubrali 6.47 milijuna dolara, a ukupna zarada iznosi na 28.75 milijuna što je fantastičan rezultat za film s budžetom od svega 6 milijuna dolara. Bra-vo. Navijamo za underdoga uvijek!

Idući vikend – Solo: A Star Wars Story na 4200 lokacija. Bit će veliko. Dovoljno za prvo mjesto? Mrzimo završavati članke sa “vidjet ćemo” ili “budućnost će pokazati”, ali budućnost će pokazati.

.

TAGOVIavengers deadpool film marvel superjunaci vikend kino report zarada

Komentiraj