Film i TV

we ain't going nowhere

Banner 300

Vikend kino report: Will Smith i Martin Lawrence su zločesti dečki koji su upravo zaradili brdo novca

Piše , Objavljeno

Kako stvari stoje na američkim kino blagajnama? Preispitujemo svaki ponedjeljak za vas.

Will Smith je nekad značio zagarantirani hit na kinoblagajnama, ali već jako dugo vremena to nije bio slučaj. I onda su se dogodili Bad Boysi.

Čini se da ogromna višegodišnja pauza između drugog i ovog trećeg nastavka Bad Boysa nije naštetila njihovoj privlačnosti. Amerikanci slave Dan Martina Luthera Kinga pa na box officeu imaju četverodnevni vikend (takvi su nam najdraži, odmah poslije petodnevnih).

Bad Boys for Life je uprihodio 68.1 milijun dolara za četiri dana vikenda, a za standardnih tri dana vikenda (petak, subota, nedjelja) je upecao finih 59.17 milijuna dolara. Publika voli film, ocijenili su ga ocjenom A na izlaznim anketama, a ocjena publike na Rotten Tomatoesu iznosi čak 97%.

Na međunarodnom tržištu se ovoj zaradi dodalo još 38.6 milijuna dolara pa je moguće reći da Will Smith ima još jedan hit u svojim rukama (i džepovima).

Na drugom mjestu se nalazi Dolittle s Robertom Downey Jr.-om, film je nadmašio očekivanja i zaradio je 30 milijuna dolara usprkos jako, ali baš jako lošim kritikama. Kritičari na Rotten Tomatoes su mu dali sve skupa ocjenu od 12 posto.

Mi smo ga gledali, simpatičan dječji film bogate produkcije. Kad kažemo “bogate”, mislimo jako bogate, čak 175 milijuna bogate, morat će nastaviti s dobrim rezultatima da isplati taj budžet.

Na trećem mjestu je možda i najozbiljniji kandidat za Oscara, ratna drama Sama Mendesa pod nazivom 1917. Kroz četiri dana vikenda film je zaradio 27 milijuna dolara što je sigurno i posljedica 10 nominacija za Oscara. Na međunarodnom tržištu film također plovi unosno s 26 milijuna dolara.

Na četvrto mjesto se srušio Jumanji: Next Level s 12.57 milijuna, a ukupna globalna zarada sad ponosno stoji na 709 milijuna dolara. Možemo reći da je danas Dwayne “The Rock” Johnson ono što je nekoć bio Will Smith.

jumanji 2

Peti su Star Warsi s novih 10.6 milijuna dolara, ne znamo uopće tko više gleda Star Warse mjesec dana nakon premijere, ali očito ima zainteresiranih.

Idući tjedan stiže Guy Ritchiejev film The Gentlemen, mogao bi se utrpati u prva tri.

TAGOVIbox office film filmska zarada vikend kino report