Film i TV

nitko kao vinko

Aside Banners

Vin Diesel skoro nije glumio Domenica Toretta u Brzim i žestokim, uloga je prvo ponuđena ovom glumcu!

Piše , Objavljeno

Nakon osam nastavaka Brzih i žestokih, teško je zamisliti ikoga drugog kao glavno lice franšize osim jednog jedinog Vina Diesela.

Ovih dana smo saznali da je ta, sada već ikonička uloga, prvo ponuđena jednom drugom glumcu.

Jedan od producenata serijala, Neil H. Moritz je u razgovoru s novinarom Billom Simmonsom izjavio kako je Doma skoro tumačio Timothy Olyphant.

“Radio sam s Paul Walkerom na jednom drugom filmu, Skulls, i dao sam mu scenarij za Brze i žestoke. Rob Cohen, s njim sam napravio Rat Pack, dali smo mu scenarij. Obojici se svidjela ideja. Prvo smo morali naći Dom Toretta. Studio je rekao da će dati zeleno svjetlo ako dobijemo Timothya Olyphanta za tu ulogu. Sva sreća, on nas je odbio. Vrhunski je glumac, čak me i zanima kakav bi film bio s njim u glavnoj ulozi.”

Olyphant je ozbiljna faca, podcijenjen glumac koji bi trebao dobiti više angažmana kako postaje stariji. Gle tu njušku!

#justifiedfx #raylan

A post shared by Justified (@justifiedfx) on

Ali i dalje ne može biti Vin Diesel, čak i ako želi.

Nakon što je Olyphant odbio ulogu, Moritz je predložio Diesela koji je dotad već odradio odlične sporedne uloge u Spašavanju vojnika Ryana i Boiler Roomu, ali i glavnu ulogu u Planetu Tame. Drago nam je da su stvari ovako ispale, ne možemo zamisliti nikoga drugog da mumlja rečenice o važnosti obitelji.

Prvi put smo se susreli s Olyphantom u ekranizaciji videoigre Hitman, ali je tumačio uloge i u Deadwoodu i u Justifiedu.

Zanimljivo je da je Olyphant kasnije surađivao s Dieselom u filmu A Man Apart kojeg je režirao nitko drugi nego F. Gary Gray – redatelj iza najnovijeg nastavka Brzih i žestokih koji ruši sve rekorde i u nešto više od tjedan dana prikazivanja je već zaradio 900 milijuna dolara.

TAGOVIbrzi i žestoki vin diesel

Komentiraj