Film i TV

kinokturno

Banner 300

Vodič za spavanje u kinu – hejteri neka gledaju film i hejtaju, ti uživaj u svijetu snova

Piše , Objavljeno

Znaš one masažne udobne stolce po trgovačkim centrima što ubaciš pet kuna pa te izmrdaju? Misliš da je to užitak? Jesi li ikad probao spavati u širokom, mekanom i udobnom stolcu za 40 kuna? Mi jesmo. Redovito. Svaki put kad odemo u kino. Ima nešto posebno u tom mraku. Ništa kinky-probušeno-dno-kutije-za-kokice posebno. Samo tamo je baš slatko zaspati.

Nema ljepšeg mjesta za spavanje nego u kinu. Fino, uvijek optimalna temperatura (za spavanje), udobna sjedala, ako nema nikog ispred tebe još digneš noge da se bolje namjestiš. Ako imaš djevojku, ignoriraj što ona treba tvoje rame za plakanje dok gledate Dog’s Purpose, ti trebaš njezino rame za spavanje. Nemoj se ni boriti sa snom. Čemu to? Ionako ćeš pola propustiti, bolje da se potpuno opustiš i uživaš.

Kako što uspješnije dobiti nadimak Ante Ćorić i naživcirati sve ljude s kojima si došao u kino? Čitaj dalje.

Pa kakve veze ima što si platio kartu 40 kuna? Za tebe samo najbolje i najskuplje!

1. Živi užurbanim životom

Pretrpaj si raspored, leti s jedne obveze na drugu kao dijete preambicioznih roditelja (samo što tebe nitko ne tjera da kompenzira jer nije uspjela kao balerina jer je bila niska i prevelikih grudi). Za kraj, nagradi se kinom.

2. Prije kina pojedi obilnu večeru

Jer zašto bi se naspavao kada se možeš previše najesti da te ubije taman za vrijeme trajanja filma.

3. Izaberi što kasnije projekciju

Ovo je recept za uspjeh. Naravno da je dobra ideja ići gledati film čije je nazivno vrijeme početka 22:45. I još pola sata trailera i reklama – taman to odradiš i kad zapravo počne film debelo iza 11, spreman si za spavanje. I ne, nema veze što ćeš se pri povratku doma razbuditi i poslije cijelu noć nećeš spavati. Savršena priprema za posjet kinu sutra. Isti film. Da pohvataš dijelove koje si sad propustio.

4. Izaberi što bezveznije filmove

Zanimljivi i dobri filmovi te drže budnim. Odmah križaj. Samo dosade idi gledat. Ili još bolje – prepusti djevojci da bira. Osim ako je Marvel fan, onda ju ženi. Ali uzmi u obzir da žene ne vole da im lošija polovica bude još lošija tako što će otvoriti oči tek na drugoj post-credit sceni.

5. Društvo ti ne može ništa kao kad zaspeš doma uz film

Kad zaspeš doma tijekom gledanja filma, prijatelji ti mogu nacrtati svakakve grozote po faci. Kad zaspeš u kinu, mrak je i prijatelji ti nemaju marker.

6. Nemoj skinuti jaknu

Bit će ti toplije što je odmah povoljan scenarij za lebdenje u la la land, a imaš i zaštitu ako te naživcirana pratnja pokuša probuditi suptilnim Aljošom Asanovićem u rebra.

7. Pazi s grickalicama i pićem

Kokice pojedi najbrže moguće ikad – ili ih uopće nemoj jesti. Grickanje te drži budnim, a to ti nije napeto baš. K tome – ako popiješ previše soka, morat ćeš na wc, a to u kinu ne želiš ni budan, zašto bi to onda htio snen?

8. Nemoj se ni truditi razbiti ovaj ciklus odlaženja u kino i spavanja tamo dok se Jediji i Carstvo boreju svjetlosnim sabljotkama

Screenshot_13

Učenje uvjetovanjem je vrhunska praksa ako želiš zadržati ovu naviku zauvijek. Čim se ugase svjetla, počet ćeš zijevat i tražit idealnu pozu.

9. Za kraj – idi solo u kino i sam sebi kupi ljubavno sjedalo

Više prostora, više sna. Nemoj da te čude začuđeni pogledi djelatnika kina. Zaslužuješ carski prostor.

10. Danima nemoj spavati.

Deprivacija sna nije uopće big deal. Ionako ćeš spavati u kinu, a svi znamo da je to najbolje spavanje.

Ni slučajno nemoj osjećati grižnju savjesti. You come first, baby.

TAGOVIdeprivacija sna kino san spavanje

Komentiraj