Film i TV

gimme

Aside Banners

Volimo hip hop filmove sa svim njihovim manama – a Netflix ima novi o troubled klincu koji radi beatove

Piše , Objavljeno

A gle… znamo da hip hop filmovi nisu vrhunac filmskog stvaralaštva, znamo da čak i dobri scenaristi ne mogu uhvatiti kulturu u svom njezinom sjaju, a oni koji imaju kulturu u malom prstu uglavnom nisu dobri scenaristi. Znamo da glumačke izvedbe znaju biti ispodprosječne. Znamo da nam izbor soundtracka previše znači. I znamo, u većini slučajeva, da ćemo se razočarati. Svejedno gledamo i dalje, kao crack ovisnik o staklenom pajpu.

Netflix je najavio Beats.

Basic ime, ali dovoljno deskriptivno da znamo točno što dobivamo po pitanju elementa hip hopa.

Nadamo se da bi ovaj film mogao biti drukčiji i da neće biti promašaj. Osim pitanjem hip hop glazbe, tu je i pitanje institucionaliziranog rasizma u Americi, nasilja u crnačkim zajednicama te mentalnog zdravlja. Puno tema, nadamo se da će biti obrađene ukusno i s dostojanstvom, bez pojeftinjavanja tematike.

O čemu se radi?

Anthony Anderson, faca koju znamo iz sto projekata, a po zadnjem ponajviše iz serije black-ish – glumi školskog zaštitara koji otkriva da je jedan od učenika čudo od djeteta i da njegovi beatove dižu iz mrtvih. Ili tako nešto. Pretpostavljamo razvoj radnje, ali ćemo ostaviti mogućnost da budemo iznenađeni.

Netflix je ispustio loptu s hip hop projektima – jednom od najskupljih serija ikad u vidu Get Downa (Baz Luhrmannova štorija o rođenju hip hopa), a i dokumentarna serija Rapture nam je za svaku Rapsody dala i jednog G-Eazyja.

Nadamo se da bi ovo mogao biti povratak na dobar put. Redatelj filma je Chris Robinson, iskusna njuška koja je režirala spote svima u industriji (Alicia Keys, Snoop, Beyonce, Busta, T.I. itd.), a iza njega je i film ATL koji smo gledali u prošlom desetljeću.

Film stiže 19. lipnja. Dotad – baci oko na trailer.

.

TAGOVIbeats hip hop filmovi Netflix

Komentiraj