Film i TV

povijesni pohod?

Aside Banners

Vrisak tiho pao, Spider-Man opet na prvom mjestu, jedan zaboravljeni film iznenadio

Piše , Objavljeno

U prošlotjednom pregledu vikenda smo vidjeli kako je premijera Vriska rezultirala dezintegracijom Spider-Manove čvrste mreže te njegovim padom na drugo mjesto, ali tamo se nije dugo zadržao. Već ovog vikenda se Spidey vratio na povijesni pohod – pogotovo ako se uzme u obzir stanje filmske industrije pogođene globalnom pandemijom.

Proteklog vikenda je Spider-Man: No Way Home na američkom tržištu zaradio novih 14.1 milijun dolara, a ukupna zarada na isotm tržištu iznosi 721 milijun dolara. Još su samo tri filma ispred njega – Avatar sa zaradom od 760.5 milijuna dolara, Avengers: Endgame sa zaradom od 858.4 milijuna dolara i Star Wars: Episode VII – The Force Awakens sa zaradom od 936.7 milijuna.

Globalno je No Way Home na šestom mjestu najunosnijih filmova svih vremena sa 1.69 milijardi dolara.

Na drugom mjestu proteklog vikenda se smjestio novi Vrisak sa 12.4 milijuna dolara. U samo dva tjedna film je skupio 51.3 milijuna, a sigurni smo kako to može zahvaliti originalnim glumcima koji ponavljaju svoje uloge – a to su Neve Campbell, Courteney Cox i David Arquette.

Na trećem mjestu je zarada već osjetno manja – dječji animirani Sing 2 je uprihodio svega 5.7 milijuna, a na četvrtom mjestu je novitet Redeeming Love – romantična drama o prostitutki koja se zaljubljuje u vjernika tijekom kalifornijske zlatne groznice. Kritičarima se ovaj film uopće ne sviđa (11 posto na Rotten Tomatoesu), ali zarada od 3.7 milijuna za maleni film je sasvim pristojan rezultat.

Ono što moramo spomenuti je i film The King’s Daughter, fantasy-avantura s Pierceom Brosnanom u ulozi spomenutog kralja koja je snimljena čak 2015. godine, ali je otada skupljala prašinu te je puštena u distribuciju tek sada. Film je zaradio 750 tisuća dolara, ako slučajno naletite na njega negdje (u kinu ili čak i na torrentima) – slobodno ga preskočite.

 

TAGOVIbox office filmska zarada mcu no way home scream Spider-Man tom holland vikend kino report