Film i TV

eo ga opet

Aside Banners

Wes Anderson ima novi film koji je preeetrpan glumačkim imenima – a i trailer je vani

Piše , Objavljeno

Wes Anderson je, baš poput Jakova Sedlara, redatelj čiji ćeš film odmah prepoznati. Simetrija na sve strane, paleta boja, čudnovati likovi i priče kakvih se ne dotiče nijedan drugi redatelj su obilježja Andersonovog stvaralaštva, a s obzirom da ne pokušavamo upecati nijednu studenticu režije ili filozofskog, nećemo previše u teoriju filma o kojoj ni sami ne znamo previše.

Film se zove The French Dispatch, stiliziran je lepo znaš kako, a glume… paaa… svi ikad!

Legendarni Bill Murray, zapravo dobar glumac koji je bio u onom kaubojskom filmu s Jackiejem Chanom – Owen Wilson, Tilda Swinton, Frances “dajte joj sve Oscare” McDormand, Adrien Brody, Benicio Del Toro, Jeffrey Wright, ljubav srca našeg Léa Seydoux i neka mu netko baci klavir na glavu Timothée Chalamet.

Ako ste mislili da je to sve…

Našlo se mjesta i za Elisabeth Moss, Edward “blockbusteri me ne žele već neko vrijeme” Norton, unikatni Willem Dafoe, jedna od najboljih glumica današnjice Saoirse Ronan, najbolji German nakon Švarcija Christopher Waltz i Jason Schwartzman za kojeg ni ne znamo kad je zadnji put glumio u nečemu što nije Andersonovo.

Evo i trailera:

Zadnji Andersonov film bijaše The Isle of Dogs, stop-motion animirani film koji ima posebno mjesto u našim srcima, ali nam je drago da se vraća igranom filmu.

“Nije lako objasniti priču. Radi se o američkom novinaru koji u Francuskoj stvori vlastiti magazin. Više je portret čovjeka, novinara koji se bori da piše ono o čemu želi pisati. Nije film o novinarskim slobodama. Kad pričaš o reporterima, pričaš i o događajima u stvarnom životu.”

Nismo ništa skužili što Wes Anderson poručuje, ali nije ni važno.

Gledamo!

TAGOVIfilm Wes Anderson