Film i TV

vrijeme leti

Aside Banners

Za sve nas koji uvijek zaspemo: Giphy radi filmski festival za filmove od 18 sekundi

Piše , Objavljeno

Zagrlimo se s boljom polovicom, napokon nađemo vremena da pogledamo neki film i zaspemo prije nego je prošla uvodna špica. Kako izbjeći svađe u raju? Gledaj kraće filmove.

A znaš za GIPHY… Pretraživač za GIF-ove, usluga zaslužna za pojednostavljivanje stvaranja GIF-ova te širenje njihove popularnosti među običnim pukom, omiljeno nam sredstvo izražavanja pasivne agresije.

E GIPHY organizira filmski festival nazvan GIPHY Film Fest gdje će filmaši moći prikazati mikro-filmove “dugačke” 18 sekundi. Ili manje.

Glasnogovornica kompanije Tiffany Vazquez je rekla kako u samo nekoliko sekundi možete imati čitav horor film ili romantičnu komediju ili melodramu, a napomenula je kako su prvi filmovi ustvari bili mikrofilmovi te nisu imali zvuka.

Prisjetila se i sada već pomalo zaboravljenog Vinea uz pomoć kojeg su se ljudi zabavljali – u samo šest sekundi.

Hoćeš se prijaviti?

Na GIPHY-ju kažu kako će svaki kreativac moći predati po tri filma u kategorijama naracije, stop-animacije, animacije, eksperimentalnih formi, a ako se ne nađete u ovima – tu je uvijek kategorija “drugo”.

Ako se prijaviš, sve mora biti u HD-u, mp4 format s omjerom slike 16:9 u 1080p kvaliteti. Može i sa zvukom, može i bez zvuka. Navijamo da se prijaviš. Donesi Hrvatskoj slavu s verzijom Četveroreda od 18 sekundi. Pliz.

Ovo će biti prvi put da nećemo pojesti sve kokice prije polovice filma.

TAGOVIfilm filmski festival giphy kratki film

Komentiraj