Film i TV

Tom Cruise dominira

Banner 300

Vikend kino report: Zaborav preko vikenda zaradio 38,2 milijuna

Piše , Objavljeno

Tom Cruise i njegov novi SF blockbuster očekivano su se našli na vrhu liste najgledanijih filmova u američkim kinima, te tako službeno otvorili ovogodišnju sezonu ljetnih hitova.

Iako je ljeto još daleko, borba za gledatelje je već otpočela. Universal Studios je napravio najpametniji mogući potez, i umjesto da Zaborav (Oblivion) na silu pokuša progurati među ostalim konkurentima i do krvi se bori za svakog gledatelja, dao mu je dobru početnu prednost, i to dva tjedna prije Iron Mana 3. Na ruku im je išlo i što zadnjih dva tjedna nema pretjerano jakog suparnika na kino repertoaru, pa je Zaborav s lakoćom zasjeo na vrh i u prvom vikendu prikazivanja zaradio 38,2 milijuna dolara.

zaboravPogled u daljinu koji spašava svijet već više od 20 godina

SF spektakl, čija se radnja događa na Zemlji 2077. godine, gdje Tom Cruise glumi radnika koji pokušava omogućiti crpljenje resursa s vanzemaljskom invazijom opustošene planete, njegovo je i najbolje otvaranje nakon 2005. i još jednog SF blockbustera, Rata svijetova. I redatelj Joseph Kosinski može biti zadovoljan, jer nastavlja pozitivan niz nakon prvijenca, Tron: Nasljeđe, koji je ukupno utržio preko 400 milijuna dolara. Premda zarada Zaborava nije spektakularna, ipak će osvježiti pomalo uspavanu travanjsku kino scenu, te pomoći Tomu Cruiseu da još malo revitalizira karijeru. U našim kinima Zaborav igra već neko vrijeme, i ako ništa drugo, audio-vizualna je poslastica koja se ne bi smjela propustiti, pogotovo u IMAX dvorani.

Na drugo mjesto je pao prošlotjedni broj jedan, sportska drama 42, i to sa zaradom od 18 milijuna dolara (54 milijuna ukupno). Ako ovako nastavi, može se nadati prelasku magične barijere od 100 milijuna, a takav uspjeh duguje prvenstveno dobroj kritici i usmenoj predaji gledatelja.

the croodsVeseli Croodsi se i dalje vrlo dobro drže

Treće mjesto i dalje drži animirana komedija The Croods s 9,5 milijuna dolara zarade (155 milijuna ukupno), dok je na četvrto mjesto pao peti nastavak Mrak film serijala, koji je u ovom vikendu utržio samo 6,3 milijuna dolara, time potvrdivši prošlotjedno predviđanje o financijskom fijasku (umjetnički je već davno propao).

Od drugih zanimljivosti valja spomenuti da je G.I.Joe: Osveta premašio ukupnu zaradu od 300 milijuna dolara diljem svijeta, velikim dijelom zahvaljujući kineskoj publici, koja ga je nagradila s dodatna 33 milijuna, što je za ovu komunističku zemlju prilično neobično. Na šesto mjesto američke top liste se pak uspjela ugurati kriminalistička drama Grijesi očeva (The Place Beyond the Pines), indie film s Ryanom Goslingom i Bradleyem Cooperom u glavnim ulogama, koji je tek 4. tjedan prikazivanja dobio veće otvaranje, i utržio nešto manje od 5 milijuna dolara.

lords of salem… za razliku od Gospodara Salema, kojima se ne piše dobro

Najveći ovotjedni fijasko je doživio redatelj i glazbenik Rob Zombie i njegov novi horror film, The Lords of Salem, koji je zaradio tek 622.000 dolara. Izgleda da niti morbidni vizual i humor ovog kreativca, ali niti njegova ljupka žena Sheri Moon Zombie u glavnoj ulozi, nisu uspjeli privući američku publiku.

TAGOVI42 boxoffice kino mrak film Oblivion Tom Cruise

Komentiraj