Film i TV

Nismo nabrijani. još

Aside Banners

Zakon braće se vraća na male ekrane. Zakon ili ne?

Volimo kad se dobre serije vraćaju, ali ne znamo što da mislimo kad se to dogodi sa onima koje su bile dobre pa su se razvodnile u mekano sranje.

Piše , Objavljeno

2005. godine smo provodili određene večeri u tjednu uz Zakon braće. Nije nam se sviđao prijevod niti nam se sviđalo izvorno ime (Prison Break), ali serija je bila iznimno napeta i zabavna.

prison break

Čitava premisa je bila nevjerojatna. Jedan od braće je osuđen za zločin koji nije počinio (ubojstvo brata potpredsjednika SAD-a, naravno), a drugi brat odluči biti optužen za oružanu pljačku samo kako bi se našao u istom zatvoru sa svojim starijim bratom i kako bi ga izbavio. Ne znamo zašto vam to pričamo, vjerojatno ste ju opsjednuto gledali kao i mi pa se i sjećate Michaelovih silnih tetovaža koje su zapravo bile plan za bijeg. Prva sezona bijaše vrhunski eksperiment u televizijskoj napetosti, ženska populacija je patila za Wentworthom Millerom koji je tumačio mlađeg brata Michaela, a srce im je popucalo kad su saznale da Wentworth voli dečke. Druga sezona nas je još pristojno zabavljala, a kasnije smo već izgubili interes za zakon braće, sestara, uže i šire rodbine. Razvodnilo se i jednostavno nas više nije bilo briga.

E pa Zakon braće se vraća na male ekrane i na one još manje u obliku laptopa, tableta pa čak i mobitela, ako među vama ima neuravnoteženih ljudi koji serije i filmove gledaju na smartphoneima.

Televizijska kuća FOX je poznata po nekim čudnim odlukama – ukidanjima serija (nikad im nećemo oprostiti Firefly), vječnoj diskriminaciji u svom informativnom programu, ali ova odluka je opravdana i nastavlja val <em>revivala</em> koji je započet serijama 24 i Dosjei X.

Zahvaljujući sveprisutnosti Netflixa, Prison Break je jedna od najgledanijih serija među mlađim generacijama koje nisu bile prisutne pri prvom emitiranju televizijskih epizoda i FOX se nada kako će nove epizode biti megapopularne poput onih iz prve sezone i da ovo neće biti zadnje što vidimo od zakon braće koja krše zakon.

Jeste li uzbuđeni ili vas boli kao što vas nikad nije boljelo dosad?

TAGOVIdosjei X fox Netflix serije televizija zakon braće

Komentiraj