Film i TV

ultimativni bromance

Aside Banners

Zlatni par Hollywooda ponovno zajedno: Ben Affleck i Mat Damon snimaju novi film

Piše , Objavljeno

Raspale su se neke od najvećih ljubavi Hollywooda, raspala se i Brangelina, ali ona između Ben Afflecka i Mat Damona ne prolazi. Oni su samo bili na kratkoj pauzi od zajedničkih filmova.

via GIPHY

Šalu na stranu, no priča ovo dvojice prijatelja iz djetinjstva zapravo je vrlo dirljiva priča. Ne ona tipična holivudska o romantičnoj ljubavi, već o jednoj drugoj vrsti ljubavi, o pravom bromanceu. Koliko se često događa da prijatelji iz djetinjstva oboje postanu holivudske A zvijezde, zahvaljujući filmu za koji su zajedno napisali scenarij i u kojem su oboje glumili i dobili Oscare? Pa ne baš često.

Prisjetimo se ovog dirljivog trenutka.

Damon i Affleck su 1997. za svoj zajednički film Dobri Will Hunting dobili Oscare za scenarij, a Damon i za najboljeg glumca. Nakon ovog ogromnog zajedničkog uspjeha čini se da su ih studiji počeli doživljavati kao “paket”. Uzmeš jednog – dobiješ i drugog. Uskoro su se počeli nizati zajednički projekti te je tako ovaj dvojac napravio još čitav niz zajedničkih filmova krajem devedesetih i u ranim dvijetisućetima, kao što su “Chasing Amy” (1997), “Dogma” (1999), “Project Greenlight” (2001-2003, 2005, 2015),  “Feast” (2005) te još neki manje poznati.

Nakon dugačke pauze, Mat i Ben će ponovno zajedno raditi, i to u novom filmu Ridleya Scota The Last Duel”. Film će režirati Scott, a scenarij pisati Damon, Affleck i Nicole Holofcener.

TAGOVIben affleck mat damon ridley scott