Film i TV

Kul i domaće

Aside Banners

Kratki film: Kako preživjeti zombie apokalipsu?

Fali vam The Walking Dead? Pogledajte kratki domaći film koji će vas pripremiti za postapokaliptični scenarij u kojem mrtvi preuzimaju Zemlju.

Piše , Objavljeno

Za razliku od The Walking Deada, nitko neće govoriti o svojim osjećajima, nitko neće zatrudnjeti, nema ljubavnih trokuta ni klinaca koji nikako ne žele ostati u kući. Samo zgodna protagonistica protiv mrtve, malo manje zgodne gamadi. Još bolje, trominutni filmić pomalo baca na one DHARMA-ine orjentacijske video materijale iz Losta.

Autor je Vedran Marjanović Wekster, svestran i kreativan momak o čijim smo fotografijama i knjizi (to je ono, kao sajt, samo papirnat) već pisali. Kaže, želja mu je složiti web seriju od nekih osam 5-minutnih nastavaka, što bi trebalo biti zabavno i zgodno, sudeći po ovom “pilotu”. Da zombiji izgledaju k’o zombiji pobrinula se Jasmina Pralija; filmić je snimljen u jednom danu, a još su tri tjedna otišla na ušminkavanje da izgleda ovako efektno.

Ako vam se dopada, obavezno skoknite na autorov YouTube kanal, gdje ćete naći još 10-ak sličnih (i podjednako kul) kratkih filmova.

Ostatak creditsa, da se ostatak zaslužnih ne osjeti zapostavljenim:

  • Mario Majkić (glazba)
  • Jasmina Pralija, Aleta Bukvić, Matko Uršanić i Matej Snopek (glumci)
  • Domagoj Mrkonjić (naracija)

TAGOVIkratki film Vedran Marjanović Wekster video zombiji

Komentiraj