Zabava

Aside Banners

Knocked Up

U kratkim crtama, ovo je radnja romantične komedije u režiji Judda Apatowa, čovjeka zaslužnog za film Četrdesetogodišnji djevac.

Piše , Objavljeno

Ben Stone je napušeni kvartovski luzer koji već godinu i pol s ekipom prijatelja pokušava startati web sajt koji će se baviti golotinjom u mainstream kinematografiji. Nakon jednog pijanog izlaska završava u krevetu s Alison Scott i ona ostaje u drugom stanju.

U kratkim crtama, ovo je radnja romantične komedije u režiji Judda Apatowa, čovjeka zaslužnog za film Četrdesetogodišnji djevac. Film prati i kontroverza jer Rebecca Eckler tužila je Universal zbog prevelike sličnosti s njenom knjigom Knocked Up:Confessions Of A Hip-Mother to be.

No, prije nego konstatirate da je ovdje riječ o još samo jednoj romantičnoj komediji bez ideje, dopustite da vas razuvjerimo i kažemo kako se radi o još samo jednoj romantičnoj komediji koja je ipak daleko bolja od mase sličnih filmova. Istina, radnja je pomalo razvučena, ali nema praznog hoda koji bi nervirao. Patetični momenti karakteristični za ovaj tip filmova svedeni su na minimum, dok je humor uistinu dobar, ali nije onakav kakav smo očekivali nakon Djevca ili Talladega Nights.

Apatow je ulovljen u scenarističku zamku “tatice” koja je ulovila i Kevina Smitha nakon rođenja potomaka. Realno, od redatelja bezobzirnih hardcore komedija očekuje se više, ali Jersey Girl i Knocked Up su takve, uvjetno rečeno “razvodnjene” komedije za široke mase.

Rogen i Apatow imaju potencijal i predispozicije za solidne karijere koje mogu upropastiti jedino loši izbori projekata. Nadajmo se da se to neće desiti kao u slučaju Carella i njegovog Svemogućeg Evana. Bio bi to preočekivani gubitak. No, pomalo strahujemo jer Apatow surađuje s Adamom Sandlerom na pisanju scenarija za You Don’t Mess With Zohan u kojem se uz poprilično zabludjelog Sandlera pojavljuje još debilniji Rob Schneider koji nije bio duhovit otkad je napustio SNL. Držimo fige…

Idesh preporuka:Pogledati, bez obzira gledate li ga s djevojkom ili ekipom… Ako zbog ničeg drugog onda zbog snimke poroda.

Režija:Judd Apatow
Glume:Seth Rogen, Katherine Heigl, Paul Rudd…
Trajanje:129 min.

TAGOVIfilm judd apatow Katherine Heigl komedija Paul Rudd seth rogen

Komentiraj