Zabava

Aside Banners

Filmovi koje ne smijete propustiti

Ova godina nudi cijeli niz filmova koji će zasigurno puniti kino dvorane. Filmski analitičari tvrde kako će ovo biti godina povratka blockbustera - slažemo se!

Piše , Objavljeno

Znali ste da nećemo moći odoljeti stvaranju popisa najjačih filmskih naslova 2008. No, ne možete nas kriviti jer ova godina nudi cijeli niz filmova koji će zasigurno puniti kino dvorane. Neki filmski analitičari tvrde kako će ovo biti godina povratka blockbustera, a mi se sa tom konstatacijom apsolutno slažemo. Ustvari, najbolje je da proučite listu i sami prosudite.

1. Cloverfield — 01-18-2008

Cloverfield

Cloverfield

Kad kreće:18. 1. 2008.

Zašto ga nećemo propustiti:Kao prvo, trailer jebe mamu. Pod brojem dva stoji J. J. Abrams čije je ime postalo sinonim za dobru zabavu (Lost!?), a kao treće, riječ je o megalomanskom blockbusteru o napadu čudovišta i to u potpunosti iz perspektive male skupine ljudi što je, ako ništa drugo, iznimno hrabro i originalno za jedan punokrvni blockbuster.

2. Be kind rewind

Kad kreće:22. 2. 2008.

Zašto ga nećemo propustiti:Volimo Michela Gondryja, a samim tim s nestrpljenjem očekujemo njegovu komediju o dva prijatelja (Jack Black, Mos Def) koji nakon što namagnetiziraju sve VHS-ove u videoteci, zaključe da bi bilo jeftinije sve filmove samostalno snimiti i odglumiti. Ideja je odlična, pa čak i ako ne volite Gondrya.

3. Ironman

Ironman

Ironman

Kad kreće:2. 5. 2008.

Zašto ga nećemo propustiti:Ironmana nećemo propustiti iz više razloga. Biti će vjerojatno riječ o najglupljem filmu godine, što ne samo da je vidljivo iz trailera već i zbog nedavnog intervjua u kojem je redatelj Favreau zaključio da sve ovo izgleda kao kada bi Robert Altman režirao Supermana. Mi smatramo da ovo izgleda kao da je netko naumio snimiti dobru trash zajebanciju.

4. Indiana Jones IV

Indiana Jones IV

Indiana Jones IV

Kad kreće: 22. 5. 2008

Zašto ga nećemo propustiti:Ako ste kojim slučajem rođeni kao četrdesetogodišnji muškarac, žao nam je vaše majke, ali ako ste ikada bili dijete, novi ćete nastavak Indiana Jonesa čekati s velikim nestrpljenjem. Tko sumnja u novi nastavak Indiana Jonesa, voli Radovana Karadžića!

5. The Incredible Hulk

The Incredible Hulk

The Incredible Hulk

Kad kreće:13. 6. 2008.

Zašto ga nećemo propustiti:Iskreno se radujemo velikom povratku Edwarda Nortona, a još se više radujemo velikom zelenom čudovištu. Ne govorimo o Shreku već o nevjerojatnom Hulku kojeg nije dobro razljutiti.

Iako nismo bili fanovi uprizorenja kojeg je za nas pripremio, za tu funkciju nerazumljivo izabrani Ang Lee, posebno smo sumnjičavi prema Louisu Leterrieru, redatelju tragikomičnog Transportera i nešto boljeg Danny The Doga. No, možda je upravo takav redatelj potreban da udahne svježinu u ovaj film. Možda!

6. The Happening

The Happening

The Happening

Kad kreće:13. 6. 2008.

Zašto ga nećemo propustiti:Eto nama M. Night Shyamalana s novim filmom koji sadrži neki opako zajeban obrat na kraju. Ovaj put, Mark Wahlberg i Zooey Deschanel (žena sa kojom bi htjeli “furati”) bježe pred naletom opake boljke koja prijeti čovječanstvu. O kakvoj je prijetnji riječ?

Naime, biljke ispuštaju opasne toksine koji ljude tjeraju na samoubojstvo. Film očekujemo prvenstveno zbog medijskog “hajpa” koji kola krugovima filmskih zaljubljenika jer navodno je riječ o najboljem njegovom scenariju još od “šestog čula”. Čim smo čuli ovu priču, uzviknuli smo “Anitra”, ali nadajmo se kako nije riječ o pukoj patki.

7. Wanted

Wanted

Wanted

Kad kreće:27. 6. 2008.

Zašto ga nećemo propustiti:Otkrili ste da vam je otac radio kao plaćeni ubojica, a tada vas njegova organizacija i upošljava. Svima nam se desilo nešto slično pa ćemo se vrlo lako poistovjetiti s glavnim junakom.

Inače, valja biti oprezan s uprizorenjima stripova, ali ovaj put možemo biti relativno sigurni jer režiju je preuzeo ruski redatelj Timur Bekmambetov (Noćna straža) inače sklon vizualno impresivnim rješenjima… Plus, djeluje dovoljno glupavo pa vjerujemo kako bi nas film mogao i zabaviti.

Eh, da… i Angelina je tu.

Klikni ovdje za nastavak popisa filmova >>

Klikni ovdje za nastavak popisa filmova >>

TAGOVIangelina jolie be kind rewind cloverfield film george lucas hulk indiana jones ironman jack black mark wahlberg mos def The Incredible Hulk wanted

Komentiraj