Film i TV

Za svakoga ponešto

Aside Banners

Filmski kino-studeni: novi Thor i Igre gladi najavljuju vrući studeni

Piše , Objavljeno

Studeni je mjesec kada još uvijek možemo pogledati neku zanimljivu komediju ili manje poznatu triler dramu, ali se ipak osjeti znatno jači uplitaj hollywoodske teške mašinerije i početak sezone blagdanskih blockbustera. Tako je i ove godine…

Last Vegas (Legende u Vegasu)

kino studeni

Početak prikazivanja: 7. studenog

Iako nije imao gotovo nikakvu reklamu i o njemu se malo pričalo, Last Vegas ima sve što je potrebno za jednu hit komediju. Kao prvo, glumačka je ekipa apsolutno fenomenalna: Robert De Niro, Michael Douglas, Morgan Freeman i Kevin Kline. Kao drugo, koncept je vrlo sličan uspješnom Mamurluk serijalu, samo što su ovaj put u glavnim ulogama likovi treće životne dobi, što je poprilično osvježavajuće i djeluje vrlo zabavno.

Iako prve ocjene nisu bajne, može se očekivati solidna komedija, koja će malo uljepšati sve tmurnije i hladnije vrijeme koje nam nadolazi. Ako ništa drugo, ovakve se filmove isplati pogledati čisto zbog glumačkog ansambla, koji se u takvoj postavi pojavljuje vrlo rijetko…

 

Šegrt Hlapić

kino studeni

Početak prikazivanja: 7. studenog

Domaće snage će ovoga mjeseca predstavljati igrani film Šegrt Hlapić, nastao po klasiku naše ponajbolje spisateljice, Ivane Brlić-Mažuranić. Priču o malenom, poštenom i vrijednom šegrtu Hlapiću, koji nakon što mu je nanesena nepravda odlazi u bijeli svijet, sigurno se našla na stolu svakoga osnovnoškolca, a nakon crtane verzije iz 2000. godine, sada možemo uživati i u igranom filmu. Adaptacije se prihvatio Silvije Petranović, a glavne uloge tumače Mile Biljanović (Hlapić), Ena Lulić (Gita), Goran Navojec (Majstor Mrkonja) i Hristina Popović (Majstorica), uz podršku mnogih legendi domaćeg glumišta.

Šegrt Hlapić je bio i ostao jedan od naših najjačih književnih brendova i kao takav bi se mogao iskoristiti u promociji naše kulture, a kako to bolje izvesti nego filmom? Zato je ovo idealna prilika da mi stariji obnovimo znanje o tom malom junaku, a usput ga upoznamo s vlastitim pokoljenjima (koja sigurno OBOŽAVAJU knjige).

 

Thor: The Dark World (Thor: Svijet tame)

kino studeni

Početak prikazivanja: 7. studenog

Prvi superjunački teškaš ove blagdanske sezone u kina dolazi već 7. studenog, a radi se o drugom nastavku Thora. Na velikom ćemo ekranu tako ponovno moći uživati u makljaži omiljenog nam nordijskog božanstva (Chris Hemsworth), njegovog zločestog i daleko kulerskijeg buraza Lokija (Tom Hiddleston) i zemaljske mu priležnice Jane Foster (Natalie Portman). Kako najave kažu, Thor će ovaj put morati spriječiti silu toliko mračnu i jaku, da ju čak niti Odin ne može ukrotiti. Izgleda da će Mjölnir ponovno raditi prekovremeno…

Iako ga je teško svrstati među top superjunake, Thor ima poveću fan bazu, što je i dokazao solidnom zaradom prvog filma (i pojavljivanjem u Osvetnicima). Ovoga puta tako možemo očekivati mnogo više akcije, novih i zanimljivih likova (Dark Elves, wohoooo) i neprijatelja koji bi našim glavnim junacima trebao zadati opake muke. A priznajemo, već nam lagano nedostaju bučne CGI perverzije!

 

Don Jon

kino studeni

Početak prikazivanja: 14. studenog

Iako je u SAD-u već odradio svoju kino rotaciju, Don Jon u naša kina tek treba doći. Prvi redateljsko-scenarističko-glumački projekt sve nam dražega Josepha Gordon-Levitta na kraju je ispala vrlo dobro prihvaćena i solidno profitabilna romantična dramedija o Jonu (Joseph Gordon-Levitt), tipu iz New Jerseya, koji postaje opsjednut pornografijom, iako svake večeri bari gotovo savršene djevojke. Sve će se to promijeniti onoga dana kada za šankom jednoga kluba ugleda fatalnu Barbaru (Scarlett Johansson)…

Kažu da je film smiješan i emotivan, zabavan i ozbiljan, za pogledati s djevojkom, ali i s prijateljima. Drugim riječima: film za svakoga! Istina, u kina dolazi taman u vrijeme jednog potencijalnog megahita, ali sigurno će se naći onih koji uživaju u vrckavim komedijama s malo dubljim porukama.

The Counselor (Savjetnik)

kino studeni

Početak prikazivanja: 14. studenog

I The Counselor će malo okasniti kod nas, što nije niti toliko loše, jer nam daje vremena da se psihički pripremimo za film, koji je, po svemu sudeći, prilično veliko razočaranje. Kada kritika i publika iznimno mlako prihvate djelo koje je režirao Ridley Scott, napisao Cormac McCarthy, a u njemu glavne uloge odglumila ekipa u sastavu Brad Pitt, Michael Fassbender, Penelope Cruz, Cameron Diaz, Javier Bardem i Goran Višnjić, onda znaš da nešto opako smrdi. I tu ne mislimo na našeg Gogya, jer vjerujemo da je on jedna od najboljih karika ovoga trilera!

Priča o odvjetniku, koji se poprilično usosi našavši se usred posla s trgovinom droge, postala je jedno od najvećih box office razočaranja ove godine, a niti ocjene joj nisu baš bajne, što ne ulijeva baš previše povjerenja u kvalitetu filma. Ipak, kao i u slučaju Last Vegasa, šteta bi bilo propustiti ovakve megazvijezde na okupu, pa makar se radilo o najvećem smeću ikada!

Hunger Games: Catching Fire (Igre gladi: Plamen)

kino studeni

Početak prikazivanja: 21. studenog

Novi nastavak Igra gladi film je koji će, uz Thora, nesumnjivo obilježiti studeni, a vjerojatno i cijeli ovaj blagdanski period. Hunger Games: Catching Fire nastavlja priču o dvoje mladih junaka distropijske budućnost, Katniss Everdeen (Jennifer Lawrence) i Peeti Mellarku (Josh Hutcherson), čija senzacionalna pobjeda u Igrama gladi izaziva pobunu među potlačenim pripadnicima siromašnih kolonija Panema.

Prvi je nastavak diljem svijeta zaradio nevjerojatnih 700 milijuna dolara, tako da nema razloga sumnjati da će ovaj dio zaraditi barem toliko, ako ne i više. Jedino čega se producenti mogu bojati jest potencijalno zasićenje tržišta young adult materijalom, ali Igre gladi su jednostavno toliko veliki i poznati brand, da su takve crne prognoze teško ostvarive. A ne zaboravimo da je tu i Jennifer Lawrence, koja u kina može natjerati i najveće hejtere serijala. Neka Igre počnu!

Delivery Man (Dostavljač)

kino studeni

Početak prikazivanja: 28. studenog

Studeni će završiti u malo laganijim tonovima, i to novom komedijom Vincea Vaughna, Delivery Man. Klasična je to VV priča o šarmantnom tipu koji nikada nije postigao ništa značajno, dok ga jednoga dana život ne zvekne u bubrege i donese mu vijest da je otac sveukupno 533 djeteta, rođena zahvaljujući njegovim donacijama sjemena od prije 20 godina. Naravno, do tada samoživi i indiferentni frajer, VV će morati preispitati svoje prioritete, te na kraju i potpuno promijeniti životni stil, što je trademark uloga ovoga (nekima) simpatičnog diva…

Karijera Vinca Vaughna poprilično je posustala, te se ne može reći da je njegovo ime neki pretjerano veliki mamac za publiku. Problem je vjerojatno u tome što u svakom filmu glumi gotovo istog lika, što je, ako je vjerovati traileru i sinopsisu, slučaj i s Dostavljačem. A šta možemo, nego dati mu još jednu šansu da nas iznenadi…

TAGOVIblitz cinestar Filmovi filmovi u kinu filmovi u studenom Igre gladi šegrt hlapić studeni Thor

Komentiraj