Film i TV

Za mišju dlaku

Aside Banners

Finale Breaking Bada zamalo srušilo sve rekorde gledanosti i piratstva

Piše , Objavljeno

Nedjeljno je finale Breaking Bada označilo kraj ne samo izvrsne serije, nego nevjerojatne pomame koja je među gledateljima vladala proteklih mjesec dana, ali koliko se to uistinu odrazilo na gledanost?

breaking bad

Sudeći po prvim brojkama, itekako! Da, pun nam je već kufer vijesti o Breaking Badu, ali šta možemo kada stvara ovisnost isto kao i taj gorki, plavi kristal. No, iako je serija glavna TV vijest proteklih mjesec dana, završna epizoda ipak nije srušila neke odavno postavljene rekorde.

Prema podacima TV kuće AMC, posljednju je epizodu gledalo 10,3 milijuna gledatelja, što je čak 300 posto više nego finale prijašnje, četvrte sezone. To je daleko veća brojka od Dextera, čiji je završetak prošloga vikenda skupio samo 6,1 milijun gledatelja, poglavito zbog katastrofalno loše zadnje sezone. S druge strane, ispred Waltera Whitea i njegove meth ekipe nalaze se finala Sopranosa (11,9 milijuna gledatelja) i Losta (13,5 milijuna gledatelja), koje je bez sumnje imalo najisčekivaniji zaključak u povijesti televizije.

breaking bad

Naravno, mi koji nismo (ne)sretnici i koji živimo van SAD-a, svoju smo sreću potražili na torrentima, a TorrentFreak raspolaže podacima o čak 500 000 downloada u prvih 12 sati nakon prikazivanja epizode. Gotovo polovica te brojke otpada na Australiju, Veliku Britaniju i SAD, ali ipak se ne može mjeriti s prvim nastavkom treće sezone Game of Thronesa, koji je skinut više od milijun puta.

Niti društvene mreže nisu mirovale, tako da je za vrijeme prikazivanja finala poslano čak 1,24 milijuna tweetova od 600 tisuća različitih korisnika, a vrhunac je bio u prvoj minuti, koja je brojala 22 373 tweeta vezano uz seriju. Čak se i sam kralj Bryan Cranston, ‘ukazao’ svojim vjernim fanovima, te poslao klasičnu poruku zahvale.

Na kraju svega, ostaje nam samo citirati predsjednika TV kuće AMC, Charlieja Colliera, koji kaže: “Breaking Bad je jedinstven. Sve je započelo s Vinceom Gilliganom, koji je tražio samo jednu stvar – priliku da seriju završi pod svojim uvjetima.” *svjetla se gase i pojavljuju se slova THE END*

TAGOVIBreaking Bad finale Game of Thrones gledanost sopranos torrenti twitter

Komentiraj