Zabava

Ne nedostaje misterije

Aside Banners

Fox Mulder i Dana Scully nisu završili svoj posao: ‘Dosjei X’ se (vjerojatno) vraćaju na male ekrane!

Piše , Objavljeno

Iako se za sada radi o nagađanjima i izražavanju želje za snimanjem nastavaka Dosjea X, mi smo gotovo 100% sigurni kako ćemo uskoro gledati nove avanture najdražih nam specijalnih agenata!

x files 1Specijalni agenti FBI-a Fox Mulder i Dana Scully jedan su od najikonskijih TV parova svih vremena, a iako su kasnije sezone postale teški fors ništa nam ne može okaljati uspomene na divne ’90 i prvo prikazivanje kultnih Dosjea X. Osim ispodprosječnog filma The X-Files: I Want to Believe iz 2008. godine nismo se imali čemu veseliti po pitanju povratka omiljenih nam junaka na male (ili velike) ekrane, ali trunka nade se ipak pojavila još krajem ljeta kada su Gillian Anderson i David Duchovny insinuirali kako novi nastavci nisu nemogući. Pošto je Chris Carter (tvorac serije) već nekoliko puta svima dao do znanja kako je spreman ponovno se vratiti u svijet nadnaravnih Dokumenata X samo smo čekali da netko uistinu bitan kaže kako su se kotačići počeli okretati.

A to se dogodilo upravo sada kada se oglasio Fox i to preko dvoje od svojih rukovoditelja, Garyja Newmana i Dane Walden, koji su priznali kako pregovori oko vraćanja Dosjea X na televiziju traju te se trenutno radi na pronalasku termina u kojima su David Duchovny i Gillian Anderson slobodni za snimanje. Osobe na tako visokom položaju sigurno ne bi davale paušalne izjave da već ne znaju kako dišu glavne njuške iza nekog projekta tako da smo prilično sigurni u nove nastavke serije. Ipak, ništa od toga još uvijek nije službeno, a ako (to jest kada) se stvari napokon dogovore s Mulderom i Scully krenut će se u pisanje scenarija i realizaciju.

x files

Inače, šuška se kako bi novi nastavci mogli biti čak i svojevrsni reboot (što nikako ne bi bilo dobro), ali vrlo će se vjerojatno ići na nastavak priče jer, hvala bogu, u posljednjih je 10-ak godina materijala za ovakvu seriju bilo uistinu mnogo. Foxu bi najbolje pasao koncept kakav je imao nedavni 24: Live Another Day, dakle, skraćena sezona od 12 nastavaka s nekom glavnom niti vodiljom. Upravo se ovakav princip u zadnje vrijeme pokazuje najisplativijim i najkvalitetnijim, a najbolji je način da vidimo jesu li glavni likovi ostarjeli kak’ spada. Ma zapravo koga briga, čim Mulder počne trijebiti one svoje koštice život će nam ponovno biti ispunjen!

TAGOVIchris carter David Duchovny dosjei X Gillian Anderson misterija mulder i scully nadnaravno serija x-files

Komentiraj