Zabava

Aside Banners

Frat Pack – novi kraljevi komedije

Ovo je ekipa za koju MORATE znati i upoznati se s njihovim radom. Idesh! širi dobru riječ i upoznaje vas s ključnim figurama američke komedije novog milenija.

Piše , Objavljeno

šezdesetih su svi pričali o Rat packu (Sinatra, Lawford, Martin & Sammy Davis Jr.), a osamdesete su nam donijele Brat pack i nisku mladih glumaca pred kojima je stajala obećavajuća karijera (Lowe, Estevez, Ringwald, Nelson…).

Ben stiller

Ben stiller

Devedesete donose svoj pečat i mnogi će se složiti da nema skupine upečatljivije od one koja je doslovno obilježila komediju od sredine devedesetih nadalje. Riječ je o Frat packu (ime je skovao USA Today u jednom svom članku iz 2004.očito referirajući na njihov film Old School u kojem skupina srednjovjčnih muškaraca osniva bratstvo ne bi li na taj način unijeli uzbuđenje u svoje dosadne živote), a ovu skupinu jazavaca čine:Vince Vaughn, Owen Wilson, Luke Wilson, Ben Stiller, Will Farrell, Jack Black i naknadno nadodani Steve Carell koji se savršeno uklopio.

Zbog čega su toliko važni za modernu komediju?

Steve carell

Steve carell

Ako zadnjih desetak godina niste živjeli u dupetu zapadno nizinske gorile duboko u vukojebini afričke džungle, tada ste morali pogledati barem jedan od njihovih filmova, bez obzira radilo se o “genijalno retardiranim” komedijama kao što su Old School, Anchorman i Zoolander ili onim malo profinjenijeg humora kao što je to Royal Tennenbaums. Bilo kako bilo, nemoguće je osporiti da su upravo neki od ovih filmova naglavačke okrenuli filmsku industriju i postali, ako ne blockbusteri, onda izrazito profitabilni filmovi.

Amerikanci ih jednostavno obožavaju, a vjerujte nam kada vam kažemo da ovaj put ne griješe. No, ako uistinu niste pogledali ni jedan njihov film tada apeliram da to učinite što prije… I pozdravite gorilu.

Luke wilson

Luke wilson

Uz sve to, cijeli je Frat pack ponovno u centru pažnje nakon što je posrnuli i zaljubljeni depresivac Owen Wilson pokušao samoubojstvo i na taj način potaknuo priču jer podršku mu je dalo cijela ekipa. No, nama je važnije ono što od Wilsona očekujemo, a to je The Darjeering Limited.

Wes Anderson ponovno jaše nakon odličnih Royal Tenenbaums i The Life Aquatic with Steve Zissou

Prošireno bratstvo

Od nedavno možemo govoriti o proširenom članstvu u koje se, s većim ili manjim intenzitetom uključuju i Paul Rudd, David Koechner, Seth Rogen i John C. Reilly. No, glumačka postava ne bi bila potpuna bez redateljskog tima sa kojima “fratpackeri” rade i po nekoliko puta. U toj su ekipi Judd Apatow, Wes Anderson, Todd Phillips i Adam McKay. Neupitno je da suradnja neće stati na onome što smo pogledali do sada već se nastavlja, a neke najave su već vani.

što možemo očekivati?

Ferrellov semi pro

Ferrellov semi pro

Uskoro možemo očekivati Knocked Up redatelja Judda Apatowa, Vince Vaughan nam sprema Fred Claus u kojem glumi nesposobnog brata Djeda Mraza kojeg glumi odlični Paul Giamatti. Will Ferrell je u svom “sportskom štimungu” pa trenutno radi na sportskoj komediji Semi-Pro koji bi se trebao pojaviti početkom iduće godine, a mi možemo uživati u urnebesno moronskoj komediji Blades Of Glory koju jednostavno morate pogledati.

TAGOVIben stiller frat pack jack black komedija luke wilson owen wilson steve carell vince vaughn will farrell

Komentiraj