Zabava

Banner 300

Gamer

To što sam prvu polovicu filma proveo na rubu epileptičnog napada bez greške mi je otkrilo da gledam film Marka Neveldinea

Piše , Objavljeno

Gamer

Gamer

Mark i brat mu po vizualnoj nastranosti Brian Taylor ponudili su nam još jedan frenetični, brzopotezni i nestignemninawc akcić, ovaj put smješten u sumornu budućnost u kojoj čovječanstvo kaže pa-pa i zadnjoj moralnoj inhibiciji te se predaje zadovoljavanju najnižih strasti i skrivenih perverzija – koristeći tuđa tijela.

Iz prethodne (preduge) rečenice umalo bi se mogao iščitati sinopsis Surrogatesa, ali povezivati ova dva filma u nekakve rođačke veze bliže od žanrovskih ne bi imalo osnove.

Gamer je film za zabavu, ako patite od pomanjkanja pozornosti, velike su šanse da u prvom dijelu samo lijepo blejite u šarene sličice i puštate mozak na nezasluženi odmor. Nažalost, silna akcija koju redateljski dvojac uz pomoć nakokaindžanog montažera pokušava dočarati ostavila me je gotovo potpuno ravnodušnim.
Jest da se na ekranu svašta događa, jest da ima odličnih scena, ali u njima možete potpuno uživati i uživjeti se jedino ako tu i tamo stisnete pauzu na daljincu. Trude se oni dočarati svijet računalnih igara, ali to čine kao netko tko nikad nije zaigrao Counter-Strike, nego mu je frend opisivao kako to izgleda.

Kako se nimalo zahtjevna radnja počne odmotavati, tako počnete malo pozornije pratiti što se zapravo zbiva. Oči se lijepe za ekran u nadi da će Amber Valletta otkriti još pokoji komad kože, ali želje ostaju neuslišane (nije da se bunimo, ali kmon, teške frakture, leteći mozgovi i sise statistica na sve strane, a od Amber dobijemo samo malo dublji dekolte!?).

Uglavnom, u ne tako dalekoj budućnosti, kompjutorski genije Ken Castle (Michael C. Hall a.k.a Dexter) pronađe način da poveže mozgove igrača i onih kojima se igra (pravi ljudi su kao likovi u igrici samo bez mogućnosti spawnanja), pa se računalne igre sele u pravi svijet. Sve je krenulo s igrom koja je nešto kao Real Life varijanta Simsa u kojoj neiživljene kućanice i inkasatori TV pretplate zauzimaju mozgove i tijela manekenski građene sirotinje pa se prepuštaju vlastitim fantazijama (uglavnom seksualnim).

Ipak, glavna stvar je “igra” Slayers u kojoj je glavni jebač majki Kabel (Gerard Butler), odnosno dečec koji “ga igra” (Logan Lerman). Igra naliči svakom prosječnom FPS-u u deathmatch modu – dakle, ubij sve da bi preživio, a u njoj sudjeluju zatvorenici – dobrovoljci osuđeni na smrt ili dugoročne kazne koji se bore za slobodu.
Kabel ima snažne motive koji ga tjeraju da preko leševa svojih supatnika pronađe put do slobode, odnosno svoje gospođe Angie (Amber Valletta) što je motivacija s kojom se možemo povezati. Nećemo spoilati, ali “Dexter” će mu stati na put…

Redatelji/Scenaristi:Mark Neveldine i Brian Taylor
Uloge:Gerard Butler, Amber Valletta, Michael C. Hall, Kyra Sedgwick, Logan Lerman, Alison Lohman

TAGOVIakcija Amber Valletta Brian Taylor film gamer gerard butler Mark Taylor Michael C. Hall

Komentiraj