Zabava

Aside Banners

Gears of War

Ne želimo sakriti podatak da je ovdje riječ o bezobrazno plitkom shooteru, ali i takav nudi sate ispunjene odličnom zabavom.

Piše , Objavljeno

Već duže vrijeme nismo imali shooter koji se tako neuspješno pokušao maskirati kao “taktički shooter” i u toj misiji tako tužno podbacio. Gears of War je taktičan koliko je Super Mario “point and click” avantura s uzbudljivom horor pričom. Microsoft laže koliko je dug i širok, ali i dalje ne možemo prikriti kako se radi o odličnoj konverziji s XBoxa. Jednostavno smo se zabavili iako je igra prepuna prokletih bugova koje ćete morati otkloniti najnovijim patchevima.

Grafički je riječ o prekrasnom naslovu koji na momente gotovo frapira scenografijom, glazbena podloga je stvarno na mjestu i savršeno dočarava napetost koja s vremena na vrijeme nastupi u pauzama između sumanutih pucačina.

Trailer za Gears of war uz pjesmu Gary Julesa – Mad World

Gears of War

Gears of War

No, ne valja se zaletavati i tvrditi kako je sve priglupo. Da, riječ je o najobičnijoj pucačini, ali s vremena na vrijeme tvorci naslova nas iznenađuje gotovo genijalnim “bossovima” čije je uništenje uvjetovano kako vašom vještinom tako i promišljanjem sljedećeg napada. Moramo priznati da takva rješenja nismo vidjeli još od prvog Half-Lifea, što pak ne znači da ova igra može parirati “kralju” jer drastično podbacuje na polju priče koja ne samo da je maglovita već ponekad nemate pojma koja je svrha sve te priče koja se odvija na ekranu.
Jedini problem mogao bi nastupiti kada doznate koja je poželjna konfiguracija jer čak ni na prilično jakim konfiguracijama stvar “baš ne plovi”.

Idesh! preporuka:Ako ste zagriženi fan priče, ostat ćete razočarani, ali ako ste se zaželjeli odlične i nabrijane akcije, ovo je prava stvar za vas.

TAGOVIgears of war igre microsoft pucačina

Komentiraj