Film i TV

Napušteni Max

Aside Banners

George Miller neće snimati nove nastavke ‘Mad Maxa’, budućnost serijala upitna

Piše , Objavljeno

Nakon što je snimio ponajbolji film prošle godine i najavio još dva nastavka, George Miller nas je rastužio viješću kako ipak odustaje od serijala.

miller 1Malo tko je očekivao kako će Mad Max: Fury Road biti jedno od najvećih iznenađenja 2015. i ponajbolji film godine, pogotovo s obzirom da je posljednji nastavak (Mad Max: Beyond Thunderdom) snimljen prije 30 godina i da je legendarnog Mela Gibsona zamijenio Tom Hardy, ali stari je redateljsko/scenaristički majstor George Miller uspio nemoguće. Ponesen fantastičnim kritikama, vjerojatnim nominacijama za Oscara i općim oduševljenjem gledatelja, Miller je najavio kako će u narednih par godina snimiti još dva dijela i upotpuniti svijet Ljutitog Maksa spinoffima, ali izgleda kako se u posljednjih par dana ipak predomislio i u intervjuu za New York Post obznanio kako ništa od toga. Šteta…

Neću snimiti više niti jedan Mad Max film. Snimali smo u Australiji u poljima divljeg cvijeća i na ravnoj crvenoj zemlji kada su počele jake kiše koje su trajale cijelu vječnost. Morali smo čekati 18 mjeseci, a svaki povratak u SAD je trajao 27 sati. Ti Mad Max filmovi traju vječnost da se snime. Neću to više raditi.

Miller se referira na brutalno naporno snimanje, koje je pripremao punih 20 godina i koje je onda gotovo zauvijek prekinuto nakon što su u australskoj pustinji počele padati nezapamćene kiše. Ekipa je nekako uspjela skombinirati preseljenje snimanja u namibijsku pustinju, ali i tamo su se susreli s mnogo poteškoća te žestokim kritikama zbog navodnog narušavanja vrlo krhkog ekosustava Nacionalnog parka Dorob.

mad max

Izgleda kako je sve to ipak bilo previše za 70-godišnjeg redatelja, a koliko god nam bilo žao, ipak ga i razumijemo. Sada samo valja vidjeti znači li to kraj cijelog serijala, ili će Miller dopustiti nekome drugome da preuzme njegov životni projekt. U svakom slučaju, držimo fige!

TAGOVIgeorge miller mad max mad max: fury road mel gibson tom hardy

Komentiraj