Zabava

Knjiga NE dolazi...

Aside Banners

George R.R. Martin priznao kako šesta knjiga neće biti gotova do nove sezone ‘Game of Thronesa’

Piše , Objavljeno

Na opće razočaranje svih onih koji preferiraju knjige, šesti dio iz serijala A Song of Ice and Fire ponovno neće stići na vrijeme za novu sezonu TV serije.

winterI dok svi fanovi serije Game of Thrones željno iščekuju početak prikazivanja šeste sezone najavljen za sredinu travnja, oni koji više vole knjige još će jednom morati tužno uzdahnuti jer George R.R. Martin ponovno ima problema s koncentracijom, obvezama, lijenošću ili čime već te šesti dio iz literarnog serijala A Song of Ice and Fire nazvan The Winds of Winter ipak neće stići u knjižare kako je obećano. Po najgorim je predviđanjima trebao biti dostupan najkasnije do početka ožujka, ali kako stvari trenutno stoje, pitanje je hoće li knjiga uopće biti izdana ove godine?!

Kako bi objasnio razloge ove odgode, karizmatični je autor George R.R. Martin napisao podugački post na svojoj LiveJournal stranici koji nećemo u cijelosti prenijeti, ali ćemo se osvrnuti na najvažnije stavke. Martin započinje s planovima oko toga da šesta knjiga bude gotova prije početka prikazivanja šeste sezone, što se prošlog proljeća činilo itekako ostvarivim. Kao konačni je rok dostavljanja rukopisa je postavljen 31.listopad 2015. godine, ali Martinu pisanje baš nije išlo od ruke. Što zbog starosti, što zbog drugih obveza i loših dana kada nije mogao napisati ništa, sve je teklo jako sporo tako da je prvi rok pomaknut za 31. prosinca. Početna se sreća zbog dodatnih dva mjeseca brzo istopila jer su stari problemi ostali, pa je Martin u novu godinu ušao bez kompletiranog djela.

winter 2

Kako se čini, ono je u već poodmakloj fazi, ali treba ga završiti te ispraviti sve ono što se autoru ne sviđa na drugo ili treće čitanje, što će svakako uzeti još par mjeseci. Urednici svakako nisu zadovoljni, ali malo je toga što oni mogu učiniti da ubrzaju proces jer ovise o čovjeku narušena zdravlja koji ima već 67 godina i svakako ga ne treba požurivati. Nama koji gledamo samo seriju sve ovo nije neki problem, ali knjiški moljci svakako ne mogu biti zadovoljni kako im je počela 2016. godina. Izgleda kako će ponovno dobar dio nje provesti pokušavajući izbjeći sve silne spoilere koji će obrušiti na njih!

TAGOVIGame of Thrones George R.R. MArtin Igra prijestolja kašnjenje knjiga serija the winds of winter

Komentiraj