Film i TV

Svaki ocean svoj rim ima

Aside Banners

Sada smo sigurno da želimo što prije pogledati Pacific Rim!

Piše , Objavljeno

Svakim novim trailerom, monster-robot SF Pacific Rim postaje sve primamljiviji i polagano se promiče u jedan od najisčekivanijih kino hitova ovoga ljeta.

pacific rim

Malo koji zaljubljenik u grandiozni, nabrijani SF neće pustiti suzu radosnicu i tiho prošaptati: “Ovo je fakin’ prekrasno!“, nakon što odgleda prvi pravi trailer za Pacific Rim, novi megahit meksičkog čarobnjaka horrora i fantazije, Guillerma del Tora. Premda je svoju promociju počeo pomalo sramežljivo, polagano se zahuktava marketinška kampanja, a svaka nova informacija i ovakav video matrijal, pomiču Pacific Rim za još jednu stepenicu očekivanja više, te se već opasno približavamo nivou “hoću ga gledati odmah sada odmah!

Pacific Rim – glavni trailer:

Izvanredan voice-over glavnog protagonista Charlieja Hunnama (Sons of Anarchy), koji priča priču o dolasku Kaijua, opakih, divovskih čudovišta koja žele uništiti čovječanstvo, i borbi koju ti isti ljudi pružaju putem high-tech robota. Inspirativan govor Idrisa Elbe, koji svojim vojnicim govori da “danas ukidamo apokalipsu!“. Cijela minuta posvećena scenama borbe čudovišta i robota. Glazbena podloga, koja počinje polagano i pretvara se u epsku temu (a ne previše napadnu dubstep nabijačinu, kako to obično biva u novim trailerima), od koje se i najvećem hejteru naježi koža na rukama. I naravno, omiljeni nam potez, takozvani “da, imam tanker u ruci i razbiti ću ti ga na kičmi!” Ovaj trailer uistinu ima sve.

Nakon gotovo godinu dana odgode, Pacific Rim će napokon doći u kina sredinom srpnja, a negdje u isto vrijeme bi se trebao pojaviti i mockbuster svjetski poznate produkcijske kuće Asylum, koja nam je donjela takve hitove poput Transmorphersa i Mega Shark vs. Crocosaurus. Njihova verzija Pacific Rima prvotno se trebala zvati From the Sea, ali je, očekivano, naslov promijenjen u ono što smo i sami prvo pomislili: Atlantic Rim.

Atlantic Rim – trailer:

Kao što vidimo, sve je isto kao i u slučaju pacifičkog velikog brata, osim što u budžetu fali nekih 200 milijuna dolara. Naravno, niti glumačka ekipa nije baš hollywoodska A-lista, tako da imamo likove koje svi znamo od nekuda, ali ne znamo od kuda: stari Indijanac Graham Green (Ples s vukovima), cool ‘ljepotan’ David Chockachi (Cody iz Baywatcha) i crnac Anthony ‘Treach’ Criss (repao u Naughty By Nature), uz neizbježnu podršku hrpe generičkih plavušica čija će karijera započeti, a i završiti s ovim filmom. No, budimo iskreni, Asylum svoje filmove radi sve bolje i bolje, te ćemo za par godina možda vidjeti i neki koji je dobar sam po sebi, a ne samo u trash sferama.

TAGOVIguillerom del toro pacific rim sf

Komentiraj