Glazba

hitčine

Aside Banners

10 najglupljih i najzaraznijih ljetnih hitova svih vremena

Piše , Objavljeno

Izvor: Youtube Screenshot

Mrziš ih do šeste cuge, a onda mrziš sebe. Zašto? Jer kad ih čuješ poludiš na plesnom podiju sumnjive diskoteke na Jadranu, urlaš ih na karaokama kod frenda ili samo hodaš kao šefina po gradu kad ih algoritam ‘slučajno’ izbaci na playlisti. Ne možeš s njima, a ne možeš ni bez njih.

Baha Men – Who Let The Dogs Out

Krajnje banalna i naporna pjesma, ali s druge strane i nedvojbeno genijalna. Ubacili smo ju još davnih dana u folder ‘vrhunska debilana’ i tu empetricu čuvamo kao oko u glavi. Barem dok ne nađemo počinitelja.

.

New Kids On The Block – Summertime

Povratak nekad vrlo popularnog boy banda prije 10-ak godina bio je jako neugodan. Nekako je ljude u ozbiljnim godinama ipak puno teže gledati kako pjevaju ovakve pjesme nego balavce u ranim dvadesetima. Plaža, falseti, bijela matching odijela, jedna od najgorih pjesama koje ste ikad čuli… Ništa im nije išlo u prilog, ali kad naleti na magistrali u sumrak… Je*iga. :(

.

Kevin Lyttle – Turn Me On

Ovaj cheesy MTV klasik obilježio je ljeto 2004., ali da te ne lažemo jednom ili dvaput (cca pet puta) smo ga čuli pijani u klubu u kasnim dvadesetima i napravili smo solidan nered. Aleksandar Veliki i Kevin Mali zauvijek!

.

LFO – Summer Girls

U kategoriji kratko i jasno nazvanoj ‘najgora pjesma svih vremena’ ova stvar na kladionicama bi kotirala kao jedan od debelih favorita. Bro ekipa nabacuje hrpetinu potpuno nepovezanih referenci i pritom izgledaju kao najveći douchevi. u teoriji je zaista tako, ali u praksi ju nekad rado opet poslušamo i dobro se nasmijemo koliko je ovo nenormalno loše.

.

Lou Bega – Mambo No. 5

Nijemac talijanskog i ugandskog (iz Ugande?) porijekla koji izvodi latino glazbu na engleskom jeziku. Je*eni Lou Bega. Tip je kralj, a uspjeh koji je postigao s dječjom brojalicom u kojoj lupeta ženska imena naprosto je fascinantan. Ljigavije od ovoga moglo bi biti jedino da izbaci Mambo No. 6.

.

Shaggy – Angel

Za nekoga čiji je engleski praktički nemoguće razumjeti te osobu koja frendu savjetuje da svojoj ženi negira prevaru iako ga je ona vidjela, Shaggy u ovom sladunjavom hitu licemjerno zagovara pravu ljubav na duge staze i u tome je očajan, ali nema šanse da ćemo propustiti refren.

.

Snow – Informer

Još jedan klasik iz kategorije ‘misheard lyrics’. Kanadski reggae kojeg izvodi bijelac nazvan Snow. Jednostavno nije bilo nikakve šanse da ovo ne postane sprdnja nakon što se Billboard Hot 100 ‘ohladi’.

Blue – U Make Me Wanna

Zločesti britanski dečki iz boy banda Blue potpuno su zaludili pamet djevojkama na brodu. U falsetu pjevaju ‘djevojko, vodit ćemo tu slatku ljubav’ i prave se da je sve to potpuno normalno, da ne kažemo i poželjno. Čudna ekipa, ali tih godina je ionako svašta prolazilo.

.

Ace of Base – Cruel Summer

Šveđani su stvarno svjetskoj muzici dali puno toga pa i kultni trash sastav Ace of Base, o čijim bi se numerama mogao napisati ozbiljan akademski ili istraživački rad, ali zadržimo se na onome što čujemo. Okrutno ljeto bilo je okrutno prema našim ušima, a naše grlo prema ljudima u našoj blizini kad ovo čujemo unezvijereni na afteru. Je*ene devedesete su nas sve nepovratno uništile.

.

Don Omar feat. Lucenzo – Danza Kuduro

La mano arriba,
Cintura sola
Da media vuelta,
DANZA KUDUROOOOO

No te canses ahora
Que esto sólo empieza
Mueve la cabeza
DANZZAAA KUDURRRROooOOOoo!!!!1

.

TAGOVIglazba ljetne pjesme ljetni hitovi pb