Glazba

Sretan rođendan!

Aside Banners

7 + 1 bizarna činjenica o Ozzyju Osbourneu za njegov 71. rođendan

Piše , Objavljeno

Netko mi je jutros rekao: “Čemu pripisujete svoju dugovječnost?” Ne znam. Mislim, nisam mogao bolje isplanirati svoj život. Po svemu sudeći trebao sam biti mrtav! Zlostavljanje koje sam priuštio svome tijelu: droge, alkohol, stil života koji sam živio zadnjih 30 godina! Sad će neka rijetka muha preletjeti preko mene, posrati se na moje rame i past ću mrtav, kužiš?“

…prije 33 godine, izjavio je Ozzy Osbourne koji je tada imao tek 38 godina, ali se već čudio činjenici što je još uvijek živ obzirom na cisterne alkohola koje je popio i sve poznate droge koje je pojeo i ušmrkao. Legenda kaže da je jednom prilikom čak pošmrkao crtu mrava. Princ tame uistino je živio mračno, a činjenici da mu to uspijeva nije se čudio samo on i njegovi fanovi, već i znanstvenici koji su doslovno istraživali kako i zašto je Ozzy  još uvijek živ.

Iz tog razloga, donosimo vam 7 bizarnih činjenica + 1 bonus o ovoj istinskoj legendi koja danas, suprotno svim zakonitostima prirode i zdravog razuma slavi 71 rođendan.

  1. Na glazbenu karijeru inspirirali su ga Beatlesi

Možda će vas iznenaditi činjenica kako su jednog od najpoznatijih svjetskih metalaca i frontmena Black Sabbatha, inspirirali ni više ni manje nego Beatlesi. Prema riječima samog Osbournea, kada je čuo glazbu Beatlesa s 14 godina je prvi put osjetio inspiraciju da se bavi glazbom. Konkretno, klasik “She Loves You” iz 1963. godine mu je rekao da njegova budućnost leži u glazbi. Romantična duša.

2. Kad je Ozzy upoznao bijelo

Da je tijekom svog života pošmrkao sve i svašta, poznata je činjenica. No, manje je poznato da se Ozzy točno sjeća datuma i godine kada je prvi put probao kokain. Njegovo prvo iskustvo s kokainom dogodilo se u hotelu u Denveru 1971, a na pitanje kako se toga sjeća je odgovorio: „kada se zaljubite u kokain, sjećate se prvog puta. Kao i prvog seksa.“

3. Neuspjeli kriminalac

Da nije uspio u glazbi, Ozzy bi možda bio u zatvoru obzirom na to da se kao klinac bavio sitnim kriminalom, ali je u tome bio nevjerojatno loš.

ozzy 1

Osbourneov prvi okršaj sa zakonom dogodio se još u tinejđerskim danima kada ga je policija uhvatila u pokušaju krađe. S obzirom da je bio tinejdžer koji ranije nije imao kaznenih djela, uspio se izvući. Jednom drugom prilikom je krao odjeću kako bi je preprodao na crnom tržištu, ali je u prostoriji bilo mračno pa je slučajno ukrao odjeću za bebe. Osim toga, pokušao je ukrasti i televiziju, ali ju je bio prisiljen ostaviti dok je bježao s mjesta zločina. Sva sreća pa je uspio u glazbi jer definitivno ne bi bio sljedeći Al Capone.

4. Najbizarniji požar koji je izazvao je…

Ozzy Osbourne je u svome životu izazvao nekoliko požara, a najbizarniji je sigurno onaj kada je u hodniku hotela radio vatromet. Ili kada je zapalio kolegu iz Black Sabattha iz fore? Ili ipak onaj kada je zapalio svoju kuću jer je radio sendvič? Teško je reći.

5. Ozzy je užasan vozač

Ni sam Ozzy  se ne sjeća koliko je puta pao vozački, no ni ne čudi nas previše. I najnormalnija situacija koja se događa i brojnim drugim ljudima, Ozzyu će se dogoditi na potpuno bizaran način. Tako je jednom prije ispita iz vožnje Ozzy otišao doktoru kako bi mu dao Valium da malo smiri živce. Valium ga je uspio toliko umiriti da je za vrijeme vozačkog ispita zaspao na raskrižju.

 6. Kada je u pitanju alkohol, ne možeš zeznuti Ozzya

Jednom prilikom, da bi ga naterala da prestane toliko piti, njegova žena Sharon mu je ukrala svu odjeću i odnijela ju u hotelsku sobu kako ne bi imao u čemu ići u pub. Osbourne je, međutim, bio toliko odlučan da dobije svoje uobičajeno piće da je izašao u jednoj od Sharonovih haljina. Što reći.

7. Sam je istetovirao najpoznatiju tetovažu

ozzzy

Ozzyeva najpoznatija tetovaža je ona njegovog imena istetovirana na prstima lijeve ruke. Nastala je kada je Ozzy bio tinejđer i naravno, napravio ju je sam.

 + 1 : Šišmiš kontroverza

Priča o šišmišu je gotovo sigurno najkontroverznija i najpoznatija priča o Ozzyu o kojoj bi većina ljudi izbjegavala razgovarati, no Ozzyu je ona urnebesna te je na njoj uspio i zaraditi. 1982. godine dogodio se poznati incident kada je na jednom koncertu netko iz publike bacio mrtvog šišmiša na pozornicu. Ozzy je hladno uzeo mrtvog šišmiša i odgrizao mu glavu nakon čega je završio u bolnici na cijepljenju protiv bjesnoće. Ozzy redovito obilježava obljetnicu ovog incidenta prodajući plastične šišmiše.

Sretan 71., Ozzy!

TAGOVIBlack Sabbath Ozzy Osbourne