Glazba

ovu nedjelju

Aside Banners

Američki melodični punkrockeri A Wilhelm Scream sviraju u Puli

Monteparadiso produžava glazbenu ljetnu sezonu i ove nedjelje priprema još jednu koncertnu feštu za kraj ljeta 2011. Američki melodični punkrockeri A Wilhelm Scream svirat će u Karlo Rojcu.

Piše , Objavljeno

Kako javljaju iz Udruge Monteparadiso, ovu nedjelju 21. 8. u Pulu dolaze A Wilhelm Scream iz SAD-a, bend koji slovi za jednog od trenutno najinteresantnijih melodičnih punkrock bendova na internacionalnoj nezavisnoj glazbenoj karti. Kao lokalna podrška, ispred AWS nastupit će DJ & THE WOOTCHYAK iz Pule, koji će svojim brzim hardcorepunkom zagrijati publiku za melodične majstore iz New Bedforda.

Ostatak službene objave prenosimo u cijelosti:

A WILHELM SCREAM ( New Bedford, Massachusetts, USA) nam dolaze u osvit novih materijala koji se već duže vrijeme kuhaju i čekaju na izdavanje kao njihov 4. studijski album. Prethodni uspjeh sa “Mute Print”, “Ruiner” i posljednjim i po mnogima najzanimljivijim “Career Suicide” zacementirao je njihovu poziciju na melodičnoj punkrock karti svijeta. Jednostavne poveznice za muzikofile bile bi sličnosti sa Strung Out, Propagandhi, Strike Anywhere,.. međutim A Wilhelm Scream su sve to i još jako puno više – brzina, nevjerojatna točnost, melodični punkrock prožet veoma inspiriranim tehniciranjima na gitarama i vokal Nuna Pereire da zaokruži sve to u jednu pumpajuču punkrock/hardcore cjelinu.

Nekako smo navikli da nam ovakvi bendovi prethodnih godina dolaze iz velikog Epitapha, međutim, AWS su godinama bili na NitroRecords od Dextera i Greg k. iz The Offspring, te za njih izdali prije spomenuta tri uratka kojima su polučili ogroman uspjeh širom svijeta. Prilika da ih vidite u Puli, u dvorištu Karlo Rojca gdje je par tjedana prije održan 19. Monteparadiso festival, po svoj logici ne smije se propustiti jer je za vjerovati da će ovaj bend u slijedećim godinama biti dijelom line-upova malo većih i malo skupljih festivala.

U Pulu dolaze u sklopu trenutne europske turneje kojom promoviraju prvi selftitled EP za novu izdavačku kuču (Paper+Plastick), koji nas uvodi u skoro novo izdanje benda. Osim kod nas, tih dana može ih se pogledati i u Osijeku, Mariboru i Gorici (Italija).

Kao zagrijavanje za melodične amerikance, zasvirat će D.J.&THE WOOTCHYAK, melodični punkrock bend iz Pule sad već dobro znan širom zemlje na račun zavidnog broja odsviranih koncerata i festivala. Iako postoje tek od 2008., do danas su uspjeli stvoriti 2 albuma, oba izdana za MP Netlabel gdje se i nalaze na free download-u. Praćeni vjernom domaćom publikom polako stvaraju svoj zvuk te figuriraju kao trenutačno jedan od najzanimljivijih pulskih diy bendova. Savršena uvertira za ono što nas čeka kasnije kada na binu stupaju AWS.

21.08.2011. / nedjelja

Upad se otvara u 21:00 h, a kartu u iznosu od 50kn bit će moguće kupiti na mjestu koncerta – dvorištu Karlo Rojc-a u Puli.

Facebook event
Monteparadiso na Myspaceu
Monteparadiso na Facebooku

TAGOVIA Wilhelm Scream koncert Monteparadiso

Komentiraj