Glazba

vremenski stroj

Aside Banners

Ako te promašilo: 50 Cent ima novu pjesmu i spot, kao da je opet 2003.

Piše , Objavljeno

50 Cent je bio važan dio hip hop krajolika početkom 2000-ih, bez obzira voliš li ga ili ne. Čak i najtvrđe hip hop glave će ga možda otpisati u startu, ali kad se iz zvučnika počne širiti refren sa hit-singla 21 Questions, pjevat će u sebi, možda čak i naglas.

50 Cent se angažirao i u TV produkciji, tako je osigurao svijetu seriju Power, jednu od najgledanijih serija na kablovskoj mreži Starz koje se mi još nismo dohvatili. Zašto pričamo o seriji koju nismo gledali?

Uskoro počinje emitiranje spin-offa serije, a 50 Cent ima naslovnu pjesmu koja je u nešto više od 10 dana došla do gotovo 5 milijuna pregleda. A spot? Podsjeća na dvijetisućite, 50 se vozi u BMW-ima, uspijeva promašiti lip-syncanje na pjesmu, a kroz spot su namontirane i scene iz serije pa sve izgleda kao da uopće ne pripada u 2021. godinu. Jedino što odaje vrijeme ovog spota je NLE Choppa, jedna od zvjezdica današnjeg hip hop svijeta koju uglavnom uspješno ignoriramo. Ovdje nam nije smetao. 50 Cente, što nam radiš?

.

Umjetnička vrijednost? Teeeeško, ali koga briga kad nam zadovoljava apetite za zabavnom glazbom koja podsjeća na neka zaboravljena vremena.

Ne bismo se ljutili da 50 snimi album ovakvih pjesama, jašući na valu nostalgije. Ako je mogao Bruno Mars s 24K Magic, zašto ne bi mogao i 50?

TAGOVI50 cent glazba hip hop