Glazba

Klub 27

Aside Banners

Amy Winehouse s 14 godina otpjevala savršenu rođendansku čestitku – uskoro nam stiže dokumentarac

Ako vam nedostaje glas Amy Winehouse, pogledajte ovaj kratki video gdje s četrnaest godina pjeva "Happy Birthday" svojoj prijateljici.

Piše , Objavljeno

Sjećam se točno gdje sam bio kada je svijet saznao da je Amy Winehouse napustila ovaj svijet i ušla u “Klub 27”. Na koncertu Eryke Badu u Austriji, na festivalu gdje je prvo i Amy trebala nastupati. Nisam vjerovao, mislio sam da se netko okrutno šali. Nažalost, bila je istina i nećemo više nikad dobiti novi album Amy Winehouse.

amy 1

Ovaj tjedan izlazi dokumentarac o njezinom životu s rijetkim snimkama iz prošlosti te svjedočanstvima njezinih kolega, a ime mu je jednostavno “Amy”. Iza njega stoji ista ekipa koja je napravila odličan dokumentarac o legendi Formule 1 – Ayrtonu Senni, upao je u službenu selekciju na filmskom festivalu u Cannesu, a kritičari koji su ga imali priliku ranije vidjeti su potpuno oduševljeni zbog iskrenog, ponekad i brutalnog pristupa.

U nadi kako ima još ljubitelja njezinog djela, najavljujemo dokumentarac uz kratak isječak iz filma gdje četrnaestogodišnja Amy u jednostavnoj i kratkoj čestitki za rođendan uspijeva pokazati pjevačke sposobnosti kakve neki ne dosegnu ni desetljećima kasnije.

Teško nam je bilo povjerovati da je to Amy, bez tetovaža, ogromne natapirane kose i šminke, ali to je ona.

Jedva čekamo da izađe film i da svjedočimo još brojnim osobnim trenucima kao što je ovaj. Pogledajte trailer za film ispod.

TAGOVIamy winehouse dokumentarac glazba rođendan soul

Komentiraj