Glazba

boiz r bak!

Aside Banners

Poslušali smo: Beastie Boys ‘Hot Sauce Committee, Pt. 2’

Šest godina nakon ljubavnog pisma New Yorku a 'To the 5 Boroughs', vratili su nam se Beastie Boysi s albumom koji ulazi u sam vrh njihove diskografije.

Piše , Objavljeno

Prije nego krenemo s osvrtom na novi studijski album njujorškog trojca kojeg čine Ad-Rock (Adam Horowitz), Mike D (Mike Diamond) i MCA (Adam Yauch) slijedi pitanje:Jeste gledali ‘Fight For Your Right (Revisited)‘? Ako niste pogledajte. Čitamo se za pola sata…

I što kažete? Suludo zar ne. Upravo tako zvuči i osmi studijski album slavnog trojca, kojime se nakon sedam godina pauze vraćaju na scenu te dokazuju kako djedice ne odustaju, ali pritom zvuče originalnije i vitalnije od 90 posto klinaca čiji se demo snimci tek trebaju objaviti.

Oh, my God – just look at me / Grandpa been rapping since ’83“.

Razigrani poput tinejdžera, nevjerojatno dobro raspoloženi dok se suludom lakoćom kreću kroz brojne glazbene žanrove, na trenutke potpuno drugačiji i siroviji od prijašnjih albuma, ali istovremeno od prvog udara kravljeg zvona u ‘Make Some Noise‘ do odjavne ‘The Lisa Lisa/Full Force Routine‘ ovo su Beastie Boysi koje su zavoljeli vaši roditelji. Naravno ima ovdje praznog hoda, ali njihovi propusti uglavnom završe kao šala koju možda niste shvatili, jer ‘Hot Sauce Committee, Pt. 2‘ neodoljivo podsjeća na Beckov ‘Odelay’ a to znači da je korak do slave, do prijestolja na kojemu još uvijek sjede Otac (Ill Communication), Sin (Paul’s Boutique) i Duh (Check Your head). Sveti.

Beastie Boys – Make Some Noise

Na albumu ima barem pet nezaboravnih pjesama poput ‘Make Some Noise‘, ‘Too Many Rappers‘, ‘Say It‘, ‘Don’t Play No Game That I Can’t Win‘, ‘Lee Majors Come Again‘, ‘Long Burn The Fire‘ (ups… to je šest!), koje bi se kroz koju godinu mogle pojaviti na budućem Best Of izdanju.

Iskreno, svaki album im je takav još od 1994. godine, ali opet s druge strane, ovako hrabri nisu bili još od navedene godine, a vrijeme će pokazati hoće li ovaj album dobro ostariti, ali dok je ovako mlad i živahan – odličan je! I puno više od toga.

TAGOVIalbum Beastie Boys glazba recenzija albuma

Komentiraj