Glazba

Aside Banners

Britney Spears u novom spotu prelazi sve granice trasha

I taman kad mislite da ste vidjeli sve, od gubitka nevinosti do šišanja na ćelavo, shvatite da niste vidjeli ništa. U četiri i pol minute Britney je uspjela napraviti ono što nije ni Tonči Huljić s Jelenom Rozgom.

Piše , Objavljeno

Hold It Against Me

Već nekoliko mjeseci Britney nabrijava svoje obožavatelje na novi spot za pjesmu “Hold It Against Me” pa je prvo izbacila priču o tome da ne zna kako će pohvatati sve te plesne korake (koji su, morate priznati, neviđeno zahtjevni), zatim je stavila fotku sa snimanja na Twitter na kojoj se ne vidi ništa osim njene ostarjele face okružene mikrofonima, a dva tjedna prije izlaska videa pustila je čak 14 teasera, koji su valjda trebali navlažiti sve koji su u pet sekundi trajanja vidjeli njenu butinu.

Početak videa izgleda kao da gledate film Rolanda Emmericha, iščekujući kad će netko početi trčati ne bi li spasio čovječanstvo. No onda se pojavljuje Britneyica i u 45 sekundi uspije izreklamirati više proizvoda nego prosječna hrvatska sapunica:sjenilo za oči (Make Up Forever, u slučaju da nekoga zanima), svoj parfem Radiance, stranicu za dejtanje Plenty of Fish te cijelu hrpu Sonyjeve elektronike. Fali još samo Dorina čokolada. No tko će je kriviti, zahvaljujući tome ženska je spremila u džep pola milijuna dolara.

A onda počinje show! Okružena kablovima, cijevima, ekranima na kojima se prikazuju njeni hit spotovi i dječacima s čudno izbrijanim frizurama ofarbanim u neonske boje, pop princeza pjeva u bijeloj vjenčanici i stoji na štulama kakve još niste vidjeli. Totalna ekstaza, odjednom joj iz ruku počnu prštati dugine boje (možda želi reći da podržava gay zajednicu?), a zatim iskrsava i kickboxing sekvenca u kojoj se bori protiv sebe same u štikletinama. Treba li uopće tumačiti “skrivenu” simboliku?

Vjenčanica je uništena, nevinost je uprskana (doslovce) i Britneyin pad na zemlju može se uspoređivati samo s padom Plavalagune u Petom elementu dok izvodi Donizettijevu operu. Potencijalni hitić ipak se ne može usporediti s Luciom di Lammermoor – “Hold It Against Me” više je nalik lošem hrvatskom danceu i onoj pjesmi Lane Jurčević kad čokoladice Životinjskog carstva vise s drveća u parku. Ziher znate na koju mislimo…

Britneyjin spot je režirao Janas Akerlund, glavni i odgovorni za Gagine epske Telephone i Paparazzi, a Britney je tim povod izjavila da će to biti jedan od najboljih videa koje je ikad snimila. S obzirom na njene ostale spotove, jasno vam je o kakvoj je konkurenciji riječ. Zaključujemo – ovo je Britneyin “best music video evah“!

TAGOVIbritney spears glazba Roland Emmerich spot video

Komentiraj