Glazba

teško pada

Aside Banners

Daft Punk se razilaze nakon 28 godina glazbe i spektakla

Piše , Objavljeno

Pariški duo koji nam je dao neke od najprepoznatljivijih pjesama u povijesti glazbe je gotov. Pukli su. Rastaju se. Razilaze se. Nema ih više.

Podijelili su 8-minutni video naslovljen Epilogue iz svog filma Electroma koji je izašao još 2006. godine.

.

Vijest je potvrđena, ali još uvijek ne znamo razloge raspada ovog legendarnog dua.

Thomas Bangalter i Guy-Manuel de Homem-Christo su formirali Daft Punk još 1993. godine, a njihov debitantski album Homework je svijetu dao Around the World i Da Funk. Kasnije su svojom zamaskiranom, robotskom pojavom i novim singlovima zacementirali svoj status intergalaktičkih glazbenih zvijezda.

Čak nam je teško povjerovati da je od sveprisutnog hita Get Lucky prošlo sedam godina, a evo – već se moramo pozdraviti s njima.

Kanye West je zahvaljujući njima imao crossover hit sa Stronger, a pomogli su mu svojom produkcijom na albumu Yeezus, a i The Weekndu su uskočili sa Starboyjem. Da, Daft Punk su svijet glazbe činili malo čarobnijim mjestom. Sada će im slušanost skočiti zbog ove vijesti, možda se Francuzi poljuljaju i ipak odluče ujediniti snage. One More Time. Iako… Nisu nikad izgledali kao da im je stalo što ljudi misle o njihovoj glazbi ni koliko se prodaje.

.

TAGOVIdaft punk dance electronica glazba