Glazba

whoa!

Aside Banners

Bowie dao cijeli novi album na besplatno preslušavanje!

Piše , Objavljeno

Iako je izlazak 24. studijskog slbuma Davida Bowieja najavljen za tjedan dana, pjevač nas je iznenadio besplatnim preslušavanjem preko servisa iTunes.

Prije dva mjeseca David Bowie nas je priupitao Where Are We Now? kako bismo se podsjetili u kojoj je fazi naš afinitet prema njegovoj glazbi koja službeno nije stvarana zadnjih deset godina. Ovog smo tjedna dobili poruku The Stars (Are Out Tonight) – da, zvijezde su izašle i to Ziggyeva stara zvijezda popraćena Tildom Swinton u pripadajućem videospotu za ovu pjesmu.

Na svojim je službenim kanalima pjevač (ili njegov mudri menadžment razvijenog osjećaja za društvene mreže) za početak ožujka najavio novo iznenađenje. Dok se dugoiščekivani album The Next Day danima naručivao i virtualno se peglale kartice, Bowie je sjedio za računalom i samo u jednom kliku u rane jutarnje sate na današnji dan, 1. ožujka na besplatan streaming servisa iTunes pustio studijsko izdanje nakon dugih deset godina čekanja i grickanja noktiju.

Četrnaest novih pjesama s albuma The Next Day ne idu nužno u umjereno-melankoličnom smislu kao prvi singl i nešto, ali ne previše živahniji The Stars (Are Out Tonight), nego vođen žanrovskim eklektizmom i električnim gitarama (kao i veći dio autorova opisa) sprema glazbenu lavinu vrijednu desetljeća akumuliranja i čekanja. The Independent ga je već proglasio „najboljim povratničkim albumom u povijesti rock’n’rolla“, a kombinacija morbidnosti, melankolije, nostalgije, kao i dancea, funka i električne gitare u 53 minute potvrdit će ovaj opis.

Zavalite se u fotelje, skuhajte si kavu, šefu javite da ste bolesni ili prekrižite predavanja za kraj tjedna, upalite iTunes jer zvijezda je napokon IZAŠLA!

David Bowie: The Next Day (besplatno na iTunesu)

Popis pjesama:
The Next Day
Dirty Boys
The Stars (Are Out Tonight)
Love Is Lost
Where Are We Now?
Valentine’s Day
If You Can See Me
I’d Rather Be High
Boss Of Me
Dancing Out In Space
How Does The Grass Grow
(You Will) Set The World On Fire
You Feel So Lonely You Could Die
Heat

TAGOVIbesplatna muzika david bowie

Komentiraj