Glazba

Legalna mjuza

Aside Banners

Deezer: Jeftina glazba dostupna i kod nas

Poigrali smo se i isprobali što nudi Deezer, servis za legalan i praktičan streaming glazbe - između ostalog, za 25 kunića dobivate 15 milijuna pjesama dostupnih bilo gdje, bilo kad - legalno.

Piše , Objavljeno

Za promjenu, konačno i mi Hrvati možemo bacati pare na streaming servise s ovećom bazom sadržaja. Netflix, Spotify, iTunes i ini servisi na Hrvatsku još uvijek gledaju kao premalo tržište, ali ne i francuski Deezer.

Što nudi? Za početak, (tako kažu) 15 milijuna pjesama i 30,000 radio stanica, koje su svojevrsni shuffle mod, koji vrti glazbu unutar sedam popularnih žanrova, ili glazbu sličnu nekom izvođaču. Po tome je Deezer sličan Spotifyju, a glavna razlika u odnosu na poznatiji te popularniji Grooveshark je legalnost i organiziranost. Grooveshark svoju bazu zasniva na “glazbenim donacijama” korisnika te je užasno neorganiziran. Duplića ima k’o blata i na ciljano slušanje albuma nekog izvođača uglavnom možete zaboraviti. Deezer ima fino organizirane stranice s popisom albuma pojedinih izvođača, a možete slagati i vlastite playliste.

Za razliku od Spotifyja, koji glazbu streama iz zasebne aplikacije, da bi koristili Deezer treba vam tek običan browser. Iako bi bilo super da ima i zasebnu desktop aplikaciju, postoje mobilne za iOS, Android, BlackBerry, WP7, ali i starije uređaje (Symbian, Java).

Mjesečna cijena je 3,49€, preračunato nekih 25kn, za što dobivate neograničen streaming, a za duple pare možete glazbu slušati sa mobilnih uređaja, kao i offline slušanje keširanih stvari. Deezer trenutno daje besplatan 15-dnevni pristup servisu, nakon čega besplatno možete slušati samo radio stanice, odnosno prvih 30 sekundi pojedinačnih pjesama. Servis, nažalost, slijedi iritantan trend inzistiranja na Facebook accountu te ne nudi nikakav drugi oblik registracije…

Da, nekolicina vas hipstera primjetit će da nema ponekog vama omiljenog benda – 15 milijuna pjesama ni izbliza ne podrazumijeva sveobuhvatnu glazbenu bazu, pa će oni izbirljivog te specifičnog glazbenog ukusa u nekim slučajevima ostati prepušteni sebi (čitaj:piratlije). Za ostalo, 25 kuna mjesečno korektna je cijena za sve one kojima na živce ide organizacija gigabajta i gigabajta mp3-ca na računalu.

TAGOVIbesplatna muzika deezer glazba muzika spotify streaming

Komentiraj