Glazba

BIT ĆE SVEGA!

Aside Banners

Elton John poharao Netflix, a sad izdaje “korona” album s ludom glazbenom ekipom

Piše , Objavljeno

Izvor: Shutterstock

Elton John najavio je skori izlazak novog albuma koji je snimio tijekom lockdowna s nizom poznatih glazbenika. The Lockdown Sessions, bit će objavljen 22. listopada, uključuje duete s Dua Lipom, Steviejem Wonderom, Lil Nas X-om, Stevie Nicks, Gorillazima, frontmenom Pearl Jama Eddiejem Vedderom, reperom Young Thugom i Nicki Minaj te s country pjevačicama Brandi Carlile i druge.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Elton John (@eltonjohn)

Evo što sam Elton kaže na izlazak novog albuma:

„Neka snimanja morala su se obaviti na daljinu, putem Zooma, što očito nikad prije nisam radio. Neke od sesija snimljene su pod vrlo strogim sigurnosnim propisima: rad s drugim izvođačem, ali odvojen staklenim ekranima. No, sve pjesme na kojima sam radio bile su doista zanimljive i raznolike, stvari koje su bile potpuno različite od svega po čemu sam poznat, stvari koje su me izvele iz moje zone udobnosti na potpuno novi teritorij. Shvatio sam da postoji nešto „čudno“, ali poznato u ovakvom radu. Na početku svoje karijere, krajem 60 -ih, radio sam kao session glazbenik. Ovo sve me podsjetio baš na to, rad s različitim umjetnicima i surađivanje na pjesmama. Postao sam ponovno session glazbenik, zato je ovaj album prava eksplozija!“

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Elton John (@eltonjohn)

Elton John se priprema za početak svoje posljednje svjetske turneje, Farewell Yellow Brick Road, 28. rujna u Kopenhagenu. Počelo je 2018., ali ga je pandemija Covida natjerala na pauzu. U lipnju je dodao 20 dodatnih datuma na stadionima diljem SAD-a, Velike Britanije i Europe 2022. godine, dok će zakazani koncerti turneju odvesti i do svibnja 2023. godine.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Elton John (@eltonjohn)

Ova legenda je prošla život o kakvom samo možemo sanjati, utapao se u drogama, alkoholu i seksu – onda je doživio slom koji ga je odveo na odvikavanje. Čist je već godinama, živi s mužem i dvoje djece, i baš ga boli briga! Ako već niste, obavezno pogledajte film Rocketman na Netflixu, govori o početcima i životu jednog i jedinog Eltona Johna kojeg utjelovljuje Taron Egerton!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Elton John (@eltonjohn)

Izvor: The Guardian

TAGOVIelton john glazba lockdown lockdown sessions Netflix nova glazba novi album