Glazba

jedva čekamo

Aside Banners

Foo Fightersi stižu u Hrvatsku- napokon imamo priliku vidjeti živu legendu Davea Grohla

Piše , Objavljeno

Kraljevi rocka, Foo Fightersi, napokon stižu i u Hrvatsku! U sklopu turneje po Europi, otkrili su da dolaze i kod nas i to ni manje ni više nego u pulsku Arenu. Što znači biti će fantastičan doživljaj, ali karata neće biti puno!

“Foo Fighters premijerno dolaze na ove prostore 19. lipnja iduće godine, u pulsku Arenu. Jedan od najvećih svjetskih rock bandova posljednjih 20 godina, stadionska atrakcija u svakom dijelu svijeta, za svoj premijerni nastup u regiji odabrao je možda i najljepši koncertni prostor koji ovaj dio Europe ima. Na izrazito ekskluzivnom nastupu, s brojem ulaznica ograničenim na samo 7.000, Foo Fighters će odsvirati svoj puni
samostalni cjelovečernji koncert, trajanja minimalno 2 i pol sata”, objavili su jučer iz LA Agencyja.

Dakle, imamo priliku dvoipolsatnog uživanja u živućoj legendi Daveu Grohlu. Odlučili smo se podsjetimo  samo nekih situacija kada je osnivač Foo Fightersa dokazao da je apsolutni kralj.

1. Onaj put kada je slomio nogu na pozornicu, ali se vratio odraditi koncert i završiti turneju

Ako tko voli i uživa u onome što radi onda je to Grohl. Ili znaš još nekoga tko je slomio nogu na poslu, otišao u bolnicu, nije uzeo bolovanje već si je napravio stolicu u kojoj će moći sjediti na poslu? Da, nismo ni mislili. No to je upravo ono što je ova legenda napravila 2015. godine kada je slomio nogu na koncertu u Gothenburgu.

.
Sat vremena kasnije, Grohl se vratio na pozornicu uz pratnju doktora i održao koncert od dva i pol sata. I da, dok je napušen ležao u bolnici, dizajnirao je tron u kojem je sjedio na sljedećim koncertima. Fucking.Living.Legend.

 

2. Onaj put kada je stao usred pjesme kako bi zaustavio tuču u publici

“You don’t fucking fight at my show, asshole.”

3. Onaj put kada ga je bolila ona stvar za ilegalno distribuiranje glazbe

U jednom intervjuu spomenuo je kako mu ne smeta ilegalno skidanje njegove glazbe.

“To me, the most important thing is that people come and sing along when we pull into town to tour. Sharing music is not a crime.

It shouldn’t be. There should be a deeper meaning to making music than just selling downloads.”
Zbog ovakvih likova, dođe ti da kupiš album.

4. Ono kada je posvetio pjesmu golom liku u publici

Nismo sigurni što to je to s rokerima, ali na koncertima obožavatelji često imaju potrebu skidati se i pokazati čitavom svijetu koliko su…rock.Na jednom koncertu Grohl je taman kad su počeli izvoditi pjesmu My hero uočio jednog takvog obožavatelja i rekao:

“I see a naked guy. This one’s for him.”

5. Ono kada bi zvao fanove na pozornicu…

Kao ovog tipa na njegov 50-ti rođendan s kojim je Dave popio pivu.

Jedno je sigurno, Dave Grohl zna kako prirediti svojim fanovima spektakl.

Karte kreću u prodaju 23. studenog, a koštati će između 370 i 450 kuna. Požurite s kupnjom jer su ograničene na 7000 mjesta koliko ih stane u Arenu.

TAGOVIfoo fighters koncert turneja

Komentiraj