Glazba

Aside Banners

Friška glazba koju trebaš: Amine, Jessie Reyez, Thundercat + svega

Piše , Objavljeno

Neke od ovih pjesama rasturaju na određenim tržištima, a mi bismo htjeli da ih više ljudi sluša. Neke su predodređene da budu hitovi. Neke jesu hitovi, ali nikako da se probiju kod nas. Pokušavamo kopati i dati vam najsvježije od svjetske glazbe, najsvježije od onog što nas veseli u sitne sate kad se osjećaš maglovito ili sretno.

Sasvim slučajno je ispalo da je većina newcomera na ovoj listi, ali novonadolazećih zbog kojih stvarno trebate držati uho bliže zZemlji.

Jessie Reyez – Phone Calls

Žena kojoj sve vjeruješ čim progovori, a pomaže i što ima specifičan glas. Calvin Harris ju je uzeo pod svoje, već su izbacili zajedno jednu pjesmu i tako joj je dao najveću moguću platformu – a sada ju ona iskorištava i dalje izbacuje svoju najiskreniju moguću glazbu.

Čak i ako on bude ovako prljav kao najprljavija moguća Rihanna.

Jessie Ware – Alone

Još jedna divna Jessie, žena čiji glas obožavaju apsolutno svi – od producenata preko kolega pa sve do repera i klinaca koji žele postati glazbenici. Za tjedan dana joj izlazi novi album “Glasshouse”, a kao najavu je izbacila ovaj divan i jednostavan spot. Jer ni ne treba biti komplicirano.

Glasshouse je vani 20. listopada. Bit će to dobar petak.

Thundercat – Show You The Way

Tek sad izlazi video za prvi singl s Drunka. I čudan je. Nastavak je starog videa Them Changes gdje samuraj ostaje bez obje ruke. Ovdje ista ta osoba bez ruku odlazi u čudnovati wellness centar. Brate, ma bit će bolje. Pjevaju ti Thundercat, Kenny Loggins i Michael McDonald s televizora.

Amine – Spice Girl

Amine dokazao da nije one hit wonder. Sam je režirao ovaj spot, a najbolja stvar ikad je što se stvar zove Spice Girl, a u njemu se pojavljuje Mel B, aloooooo! Scary and Sporty! I Mel B još pita ono što pita… Pogledaj

Towkio – Swim

Chicago u kući! Dokaz da se Chicago val nastavlja – od Commona, Kanyea, Lupe Fiasca pa preko Chance the Rappera i Vic Mense, vjetroviti grad se ne mora bojati za to tko će preuzeti baklju koja se usprkos vjetrovima ne gasi. Spot za Swim se igra s vodom, dobili smo i titlove da nas ovaj suvremeni gospel osvoji na svim mogućim razinama. Tek taj suptilni juke beat… UK Garage dobiva opasnu konkurenciju u našim srcima. Možeš puno naučiti iz pjesama s potpuno otvorenim kartama kao što je ova. I samo plivaj.

Rina Mushonga – Jungles

Ne znamo puno o njoj, samo znamo da je nizozemsko-zimbabvanska pjevačica. Kao i uvijek, ulijećemo dok artist ima 2000 playeva na pjesmi… Sjetite se kad postane velika.

Iman Omari – Kama Sutra

Ova pjesma je o… Moramo li stvarno reći? Omari ga zadao. Iako nam na trenutke zvuči disonantno i čudno, ali baš zbog toga nam i ostaje u playlisti.

Kehlani – Touch

Bojimo se da bi se Kehlani mogla raspasti posvuda kao što se to nekoć dogodilo Riti Ori. Ide u sve urbano i ne razlikujemo više ovu tešku produkciju od drugih teških produkcija. A opet – nije da nam se ne sviđa, samo nam nedostaje ono posebno djevojče koje je radilo što god joj se svidjelo.

Juke Ross – Shadows in the Dark

Brate, ovaj gospodin je iskopao nešto iz nas što nismo ni znali da je tamo. Došao je u SAD u potrazi za svojim snom, napustio je svoj dom u Gvajani (Južna Amerika između Venecuele i Surinama, skini prašinu sa svojih geografskih vještina!) kako bi pobjegao od teške situacije – ali realno, i malog tržišta.

Ova pjesma je kao film. Ni ne treba nam spot.

Tash Sultana – Mystik

Spomenuli smo ju u članku o nadolazećim glazbenicima na koje trebate pripaziti i ona samo nastavlja opravdavati taj izbor. Jedna od rijetkih je za koje možemo reći da sve snima u jednom komadu, nema tu snimanje sloj po sloj, sto odjednom i da nam sve što nam može dati.

A odradila je odmah i live bedroom recording u okruženju koje nam je tako poznato. Ista pjesma, samo da vidiš koliko kontrolira sve što radi, a opet sirovo.

Rich Chigga – Chaos

Lik se počeo šaliti i postalo karijera. Produkcija je njegova, sve drugo teče bez i najmanjih problema, a postaje zvijezda brzinom svjetlosti.

TAGOVIamine fgkt friško ispod peke glazba jessie reyez jessie ware kehlani pjesme singl spice girls thundercat

Komentiraj